Заштитимо Јадар и Рађевину: Одговор министарки Зорани Михаjловић

1

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Након саопштења министарке Зоране Михајловић од 22.7.2021. године у коме нас оптужује као квази екологе да претимо највишим државним органима, потпуно је јасно да министарка која је као министар за просторно планирање у претходном сазиву владе усвојила Просторни план подручја посебне намене за пројекат „Јадар“ без неопходне и по Закону обавезне рударске документације, тиме извршивши тешку злоупотребу јавних овлашћења која смо јој као грађани доделили, сада као министарка рударства и енергетике наставивши да промовише исти пројекат издајући оверу рудних резерви за исти пројекат „Јадар“, минимум годину дана касније него што је по Закону било потребно за Просторни план, чиме она као министар рударства и енергетике покушава да претходну себе (министра просторног планирања) спаси од јасних кривичних дела и последица истих. Сви можемо да огољено видимо да она управо оне који ову свесну и систематску манипулацију двоструке министарке објављују, и Србији и свету разјашњавају, покушава да уклони најјефтинијим триком из књиге – оптужбом да претимо њеном и животу других руководилаца.

Потпуно је јасно из наше објаве, да ми под „субашом“ мислимо на стране колонијалне завојеваче о чему смо стотинама пута говорили кроз медије, а уколико се наша поштована министарка препознаје као страни колонизатор онда се поставља озбиљно питање за све грађане зашто плаћамо представнике страних влада и компанија да седе на највишим функцијама у држави.
Од нас тешко да неко воли више Србију, сваког ко се Србином и грађанином Србије зове. Стотине апела и писама упућених власти, министарки Михајловић, председнику Вучићу, па и ово задње саопштење јасно сведоче о покушају да их упозоримо да својим делима и неделима угрожавају све нас, нашу воду, земљу, здравље, имовину, садашњост и будућност.
Ми нисмо лажни еколози и то министарка кроз задњих преко десет година суочавања са нама добро зна.

Прочитајте још:  Радикали још 97. хтели да странцима дају земљу!




Министарка упркос нашој молби, поновљеној више пута, никада није пристала да се сретне са нама, али се више пута сретала са запосленима у „Рио Тинту“, са представницима страних колонијалних сила, те се тиме јасно објавила као представник и упосленик страних влада и корпорација који ради против интереса Србије.

Дакле, не министарко, Ви нисте „субаша“ ако радите за Србију, а ако радите за стране силе и њихове пљачкашке накане, онда молимо Вас да другачије разговарате са верном децом ове свете земље Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Апсолутно је неприхватљиво изрицати овакве оптужбе на рачун озбиљних удружења на основу субјективног тумачења написаног.

Оптужујете нас за претње које НИСМО изрекли ни помислили, док својим изјавама и поступцима понижавате представнике Српске академије наука и уметности, целу научну заједницу у Србији, на силу спроводећи пројекат „Јадар“, мимо Закона и воље народа а на штету природе и свих грађана Србије, уз то кршећи законске и уставне процедуре Републике Србије.

Момчило Алимпић, Заштитимо Јадар и Рађевину
Звездан Калмар, Коалиција за одрживо рударство у Србији

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Заштитимо Јадар и Рађевину: Одговор министарки Зорани Михаjловић

  1. Плату не примам у Влади Србије нити узимам било какве дневнице – то је негде за ове три године пет милиона динара, рекла је Михајловић новинарима упитана да коментарише нападе у медијима.
    https://srbin.info/politika/krije-finansijera-zorana-mihajlovic/?lang=lat
    ++++
    Фина “ госпођа “,
    Каже да ” ради ” за грађане Србије али, од њих не прима плату.
    Интересантно и веома поучно, као њен лични допринос страначком пројекту ” Свом снагом против корупције ”
    У који су поверовали само ометени у развоју.
    И треба.
    Њима је и намењен.
    И не само тај.
    Знају страни „ инвеститори „ колико се окотило, дошло са стране и запатило најгорег антрополошког шљама у нашој јадној, опљачканој и окупираној отаџбини чији је начин живота: ” А колики је мој део ? ”
    Наравно, није могуће ( бар у нашем логору ) да некоме из јавне куће у Немањиној број 11 “ капље “ без знања оног ко све зна и у све се разуме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *