СРБИЈИ ПРЕТИ ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА? “Постоји законска могућност!”

6

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Епидемиолог и члан Кризног штаба за сузбијање коронавируса Предраг Кон изјавио је да по закону постоји могућност прописивања обавезне вакцинације за одрасле.

„Оно што је законски омогућено, то је да буде или обавезна или препоручена у ванредној ситуацији, каква је оваква једна епидемија”, рекао је Кон.

Он је нагласио да не може да улази у то шта о томе каже Устав, и додао да он лично није за обавезну вакцинацију свих и да мисли да то није неопходно.

“Али јесам за обавезујућу вакцинацију оних који то из моралних разлога морају да ураде због професије коју обављају”, рекао је Кон, помињући здравствене раднике.

На питање шта се може очекивати када деца крену у школу од 1. септембра, Кон је рекао да је Агенција за лекове и медицинска средства јасно рекла да је вакцина безбедна за узраст од 12 до 17 година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




“Шта се сад очекује? Да неколицина нас каже да је (вакцинација) обавезна, па да избију протести на улицама?” рекао је епидемиолог

Додао је и да ако неко неће да вакцинише дете, онда “једноставно треба да пристане на неке ствари које ће бити другачије за њега”, али је рекао да не може да појасни како би то изгледало.

Говорећи о растућим бројевима заражених, Кон је казао да су 92 од 290 нових случајева коронавируса 27. јула забележени у Београду.

“Могу да вам кажем да је то око 35 на сто хиљада у Београду за недељу дана, а за целу Србију то је негде 21… Јасно се види да је Београд одскочио и да је у Београду ситуација најмање двоструко гора од просека у Србији”, рекао је он.

Прочитајте још:  СВЕТСКО ТРЖИШТЕ НАФТЕ СЕ СМИРУЈЕ! Промена цена очекује се ускоро и у Србији

Упитан о могућности давања треће дозе вакцине, Кон је рекао да ће о томе бити речи на седници Кризног штаба у среду.

“Сутра ћемо добити објашњење. Национални комитет је изашао у јавност са препоруком да то треба за све који су старији од 70 година, који имају ослабљен имунитет, за поједине хроничне болеснике”, рекао је Кон.




Епидемиолог је рекао да је видео захтев за одобрење одржавања традиционалног фестивала у Гучи.

„Све што је било организовано на Егзиту, обећава се да ће исто бити организовано у Гучи – то значи да ће моћи да пристутвују једино они који су вакцинисани, тестирани или прележали коронавирус”, рекао је он.

Посетиоци би морали да имају потврду да би ушли на фестивал, што је обећање организатора.

Кон је казао да су на Егзиту те мере биле већином поштоване, али да је ипак било неких случајева заражавања.

Свакоме мора да се каже да ако оде на такав скуп, није потпуно заштићен и да постоји ризик, рекао је Кон.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. J*b’o te onaj ko te doveo na celo tzv “kriznog staba” pa da ti odredjujes sta ce Srbima biti “obavezno i po zakonu” – umesto da lezis u zatvoru zato sto podrzavas lobi farmako mafije koja te placa. Pokazi dokaze da si se ti, debilcino, vakcinisao sa svim tim neproverenim vakcinima i otrovima koje nameces srpskoj naciji. Tebi i Tiodorovicu treba predloziti oduzimanje lekarske licence i zabranu bilo kakve propagande farmakomafije u Srbiji!

  2. Ово је рат вакцинама против људи хије ни први у историји али биће последњи, а после рата зна се шта се ради са курвама и капоима који су биле “даме” у време окупације и сардници окупатора … капое су давили у клозет јамама логора у којима су се иживљавали на логорашима … а курве шишане до главе катрнаисане и голе теране ходати улицама којима су који дан раније глумиле “поносне даме” … мусолини и његова девојка када су пали у реуке народне, уличне правде завршили су голи, мртви наглавачке … за то насиље над слугама окупатора нико никада није суђен баш као што сада курвинске судије не суде тајкуне, политичаре и ковид зликовце и насилнике.
    ко није погледао филм пандемијске лажи ИЗ 2014 ДА ИЗ 2014 нека погледа а ко јесте нека погледа и освежи сећање. Такође што се прилика у Србији тиче нека погледа Б92 инсајдер о фармомафији у коју спада и мали капо споменут у тексту.
    https://www.youtube.com/watch?v=rpYMTqHCQ2Y&ab_channel=PetarMiloradovi%C4%87
    https://www.youtube.com/watch?v=5z1CtEgJsYE&ab_channel=InsajderVideo
    ово је први део а има три па нађите и погледајте на Јутјубу

  3. Postoji zakonska mogucnost da se i svi pobiju iz nekog razloga.. pricaju o drustvenoj odgovornosti, ne ugrozavaj druge, pa ako nekog teras, pretis, sankcionises opet valjda se radi o ugrozavanju drugih, ne radi se o etici, drustvenoj odgovornosti, savesti, vec diskriminaciji na bilo kojo nacin, sankcionisati neposlusne jer bi ziveli dugo i zdravo a to im ne odgovara vec ugroziti jedne kako bi se primorali da se vakcinisu i samostalno ugrozili jednim udarcem uboti dve muve i polako smnjiti populaciju i zdravlje, nekima zapretiti, otudjiti, neke vakcinisati i eto.

    1. Све си у праву,само из овога изузети чланове снс и спс,они могу сви да се шприцају и то сваки дан по једну дозу,али и обавезно.

  4. Нарш џукело чивутска,крећемо на устанак.Иди у Израел код твојих,па се тамо шприцајте сваки дан.Свака доза је са нано честицама,за 5г мрежу,да би се замисли чивута управљало људима као робљем,по замисли глобалиста-чивута,чија је намера да завладају светом.Те исте намере су имали ”нацисти”,само смо се ”нациста” ослободили а нисмо чивута.Корона су бојни отрови,који су бачени из ваздуха,највероватније.Према томе за то не постоје вакцине,јер то није вирус.Овај преварант-чивутин је на задатку глобалиста-чивута,а преко фармако мафије.Већ је претходно био у игри са лажним вакцинама за време министровања Томице Милосављевића.Не бунимо се да се сви чланови снс и спс шприцају,а ми нећемо нити ће смети да то траже од нас и наше сеце,јер ћемо се бранити свим могућим средствима,до коначног ослобођења Србије од ових окупатора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *