Америка се огласила поводом одбијања Шиптара да приступе „Отвореном Балкану“

0

(фото: EPA-EFE YURI KOCHETKOV)

САД подржавају напоре Западног Балкана у јачању економске интеграције и позивају владу у Приштини да приступи регионалним економским интеграцијама “отвореног ума”, саопштено је из америчке амбасаде у Приштини поводом одбијања привремених приштинских институција да придруже иницијативи “Отворени Балкан”.

„Влада Косова мора да одлучити којим ће иницијативама да се придружи и које најбоље подржавају њену економску визију. Охрабрујемо владу да отвореног ума приступи напорима регионалне економске интеграције и да прихвати решења која побољшавају односе са суседима”, рекао је портпарол америчке амбасаде у Приштини, одговарајући на питања у вези са одбијањем Приштине да се придружи иницијативи “Отворени Балкан”.




Из америчке амбасаде поручили су да је снажнија економска и политичка интеграција “од суштинског значаја за трајни мир и просперитет, и да ће такође, ојачати постојеће напоре Косова да испуни реформе потребне за будући приступ ЕУ”, преноси Репортери.

“Охрабрујемо Косово да тражи могућности за смањење трговинских баријера, повећање економске конкурентности, изградњу интегрисаног региона и одрживе економије која ће бити од користи свим становницима Косова”, наведено је у одгвору амбасаде, пренело је Косово онлине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *