Дачић: Србија ће Ирану донирати 50.000 доза Спутњика В

4

Руска вакцина (Фото: РИА Новости)

Председник Народне скупштине Ивица Дачић боравио је у Техерану на инаугурацији новог председника Ирана Ебрахима Раисија и изразио задовољство након сусрета са иранским званичицима, наводећи да ће Србија донирати 50.000 доза вакцина Спутњик овој азијској земљи.

„Србија и Иран су традиционално пријатељске земље, то датира још из времена бивше Југославије. Увек смо имали међусобно разумевања за све проблеме, двоструке стандарде које међународна заједница има. Овде сам био изасланик председника републике, на инаугурацији новог председника Раисија, са којим сам разговарао и пренео поздраве председника Александра Вучића”, казао је Дачић новинарима.

Председник скупштине наводи да ће Србија донирати 50.000 доза вакцина Ирану.

„Пренео сам одлуку Владе Србије да донирамо 50.000 доза Спутњика В народу Ирана. Знамо да је то мала количина за тако велику земљу, али је то гест пријатељства”, казао је Дачић.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је истакао да је разговарао са иранским дипломатама о међусобним посетама на највишем нивоу.

„Имао сам добар разговор са председником парламента Ирана. Ми имамо добре односе, ти односи су нарочито изражени у међусобној подршци. Иран није признао Косово, Иран подржава Србију у медународним организацијама. Са друге стране, Србија води рачуна о интересима Ирана и води спољну политику на начин да не зависи од диктата који долазе са појединих страна света, већ се руководимо националним и државним интересима”, нагласио је Дачић.

Казао је да постоји обострана жеља да се економска сарадња две земље све више развија.

„Жеља нам је да се наша економска сарадња све више развија, да почнемо са извозом нашег меса. Дакле, осим пољопривреде, желимо да сарађујемо на пољима индустрије, туризма, фармацеутике, ИТ технологије и тако даље. Инаугурација је била врло важан догађај, присуствовали су председници више од 70 земаља. Имао сам прилике да видим представнике неких других држава, као што су то Русија и Индија, а сусрео сам се и са представницима из Азије, Африке и Латинске Америке”, закључио је Дачић, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Злочини над Србима на КиМ дозвољени!? Наставља се правно и институционално насиље Аљбина Куртија

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Дачић: Србија ће Ирану донирати 50.000 доза Спутњика В

  1. @Veteran KG 6 августа, 2021 At 9:19 pm
    Apsolutno ste u pravu. Sa ovim sto ste upuili svinjoglavom, slazem se, a verujem i drugi citaoci ovog sajta. Secamo se, kako se “koferce” cesljao i trudio dasto vise lici na Milosevica, a posle 5. oktobra 2000 bio je u koaliciji u svim vladama, lesinar jedan!

  2. @…….on.je.izdrkotina titovog komunjare.pokatolicenog smrada”anti srbina”i pusac,divac,lilac jaja DB Srbije u kojoj su”Ustase”.
    Tamo srba nema.
    VELIKO CISCENJE SRBIJU CEKA.
    NAGOMILALO SE DJUBRE ZA 70-godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *