Еди Рама: Иницијатива „Отворени Балкан“ је велика прилика на путу ка признању Косова од стране Србије, њоме се уклањају границе између Албаније и Косова

0
рама

Еди Рама (Фото: Јутјуб)

Албански премијер Еди Рама критиковао је приштинске лидере због одбијања да приступе иницијативи “Отворени Балкан” наводећи да Приштина претвара дијалог са Београдом у монолог који иритира стратешке савезнике.

Он је то написао у посту на свом Фејсбук налогу уз питање: „Може ли Косово постићи мир и може ли држава процветати, али и Албанци у целини, претварањем дијалога са Србијом у монолог који не квари посао Србији (напротив, иритира живце савезника већ годинама)“.




Рама је додао да се при томе Београд чини све невинијим, а Приштина мање разумном и да је он све више повређен „искривљењем њихових речи“, када је Косово у питању.

Како је рекао, „Отворени Балкан“ је велика прилика на путу ка признању Косова од стране Београда, као и да се њоме уклањају границе између Албаније и такозваног Косова, преноси Коха.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



(Танјуг)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *