ЗУКОРЛИЋ ПАЛИ ФИТИЉ! Позваћу Санџаклије да се наоружају!

1

Муамер Зукорлић (Фото: Јутјуб)

Народни посланик и лидер Странке правде и помирења (СПП) Муамер Зукорлић звецка оружјем! Он је најпре оптужио Санџачку демократску партију (СДП) Расима Љајића да је повезана са недавним нападом из ватреног оружја на новинара Едина Хамидовића у Сјеници, а потом је и позвао народ – да се наоружа.

Зукорлић је, наиме, рекао да су одговорни за напад на Хамидовића припадници криминалне групе и експоненти СДП.

– СДП прераста у озбиљну криминалистичку организацију. Уколико полиција у Рашкој области не раскине са подршком организованом нарко-криминалу, позваћу народ да купи оружје и да се брани – навео је Зукорлић.

Подсетимо, Един Хамидовић, уредник странице на Фејсбуку Сјеничке новине, задобио је повреде опасне по живот у пуцњави која се у петак увече догодила у центру Сјенице.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наочиглед великог броја присутних, нападач је, према незваничним информацијама, из аута у покрету отворио ватру на Хамидовића и погодио га са четири метка. Два метка погодила су га у стомак, један у раме и један у ногу поткачивши артерију, због чега је дошло до обилног крварења. Он је са тешким повредама превезен у Општу болницу у Новом Пазару, где је оперисан. Током викенда његово стање је било стабилно, али се у недељу нагло погоршало и животно угрожени новинар је пребачен у крагујевачку болницу.

Зукорлић је, подсетимо, и раније упућивао претеће поруке и запаљиве изјаве. Тако је 2014. у интервјуу кувајтској телевизији Ел, док је још био санџачки муфтија, рекао да је Санџак већ 100 година под српском и црногорском окупацијом, да је регија на важном географском положају, те да би требало да добије, ако не државу, а оно макар аутономију. Две године раније је на Фестивалу ислама у Новом Пазару рекао да је „Аћиф-ефендија наш херој, који је организовао одбрану Новог Пазара од четника и да није било те одбране, Бошњака би данас било као у Новој Вароши, Прибоју и Пљевљима“. И претио је многим политичарима у Београду, али и у Бањалуци. Пре шест година тадашњем председнику РС Милораду Додику је поручио да ће доћи у Бијељину и да ће га заувек ућуткати.

Прочитајте још:  Прва пресуда у Србији због спора око криптовалута

Расим Љајић каже за Курир да случај у Сјеници нема никакве везе с политиком.

– Као странка све верујемо државним органима и подржавамо истрагу о свим околностима под којима се ово десило. Са индигнацијом одбацујем сваку политичку конотацију овог догађаја. Свако у Сјеници зна да ово нема благе везе с политиком и политичким странкама, а то врло добро зна и Зукорлић – поручио је Љајић.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЗУКОРЛИЋ ПАЛИ ФИТИЉ! Позваћу Санџаклије да се наоружају!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *