ВЕЛИКА ДИПЛОМАТСКА ГРЕШКА МОСКВЕ: Да ли је руски дипломата случајно узео пример Сребренице за Донбас?

2

Дмитриј Козак (Фото: РИА Новости)

Алина Арсењева, руска новинарка и стручњак за Балкан, скренула је пажњу на озбиљну дипломатску грешку Москве.

„Желела бих да вас подсетим на још једну ужасну дипломатску грешку на коју Русија тврдоглаво одбија да обрати пажњу, дозвољавајући јој тако да постане уобичајено место у реторици руководства земље. Реч је о непримереном поређењу могуће офанзивне операције Оружаних снага Украјине против ЛДНР са Сребреницом – ево последњег примера, изјаве бившег потпредседника Владе и заменика шефа председничке администрације Козака: „Ако се тамо, како каже наш председник, спрема Сребреница, вероватно морати да се бранимо “.

Изоставимо узнемирујуће двосмислене резерве, „очигледно изнуђене“ – и пређимо на срж проблема. Употреба такве лажи коју је Запад створио и промовисао да демонизује Србе шаље, благо речено, двосмислену поруку Београду и Бања Луци.




Још се није догодило, али замислите изјаву високог српског државног функционера да каже: „Нећемо дозволити голодомор-геноцид над Србима на Косову, сличан оном који је Москва организовала 30-их година у Украјини“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Апсолутно неадекватно апеловање за Сребреницу тада је изазвало збуњеност у српском министарству спољних послова: да ли је то био некакав наговештај или само превид? “Можда је Козак мислио на хрватску Олују, можда је помешао?” – питали су ме званичници Министарства спољних послова Србије. У мом разговору и званичници из круга вишег руководства Републике Српске изразили су свој недостатак разумевања по овом питању.

Ако ово није неспособност дипломата и писаца говора највишег ешалона, онда је то чиста саботажа “, написала је Арсењева.

[table id=1 /]



Pravda

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Украјинска феминисткиња: Мобилизација жена помоћи ће уништењу Русије

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ВЕЛИКА ДИПЛОМАТСКА ГРЕШКА МОСКВЕ: Да ли је руски дипломата случајно узео пример Сребренице за Донбас?

  1. Није то случајно.Прво је то изговорио нерус Путин,па још један и сад овај.Ништа то није ново,све је почело од Петра ”Великог”,који је уништаво ”Руски код” и сви су тако радили,осим Светог Цара Николаја.Цели 19 и 20 век окупирана Русија ратује против србских интереса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *