ТРЕЋА ДОЗА КРЕЋЕ! Дарија најавила од ког дана идуће недеље и за које групе становништва најпре!

4

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: B92, screenshot)

Вакцинација против коронавируса трећом дозом у Србији почиње у уторак, најавила је за РТС чланица Кризног штаба и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

Дарија Кисић Тепавчевић навела је гостујући у Дневнику 2 да су прве групе за вакцинацију они који имају смањени имуни одговор.

“То су пре свега особе са различитим имунодефицијетним стањима, значи особе на хемодијализи, они којима су трансплантирани органи који су тренутно на имуносупресивној терапији рецимо код карцинома различите хемотерапије. Затим то су особе старије од 70 година, особе које се налазе у установама социјалне заштите, пре свега у геронтолошким центрима. То су и запослени у здравственим установама и установама социјалне заштите, али и категорија путника у међународном саобраћају”, наводи Кисић Тепавчевићева.



Додаје да трећу дозу на лични захтев могу примити и сви грађани којима је прошло више од шест месеци од примања друге дозе вакцине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ништа није обавезно, ово су препоруке пре свега за оне који су најугроженији било због обољења које имају било због природе свог посла, али могућа је и за све остале грађане када је прошло више од шест месеци од друге вакцине”, објашњава гошћа РТС-а.

Упитана да ли ће се мешати вакцине, гошћа Дневника 2 одговара:

“Суштина је да је могућа комбинација практично свих вакцина са једним изузетком – уколико је неко добио две дозе вакцине руског произвоћача ‘спутњик’, знамо да ту има прва и друга компонента, за трећу дозу, уколико се одлучи за ову исту вакцину треба да прими прву компоненту. Практично оно што је превасходно је да се прими вакцина истог произвоћача или уколико не, уколико се из ма ког разлога или по препоруци лекара одлучите за другу могуће је такође да се и она прими са овим изузетком”.

Прочитајте још:  УРАДИТЕ ОВО ИЛИ СЛЕДИ КРАХ: Српски економиста објаснио како да преживите предстојећу кризу (ВИДЕО)

[table id=1 /]



RTS

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “ТРЕЋА ДОЗА КРЕЋЕ! Дарија најавила од ког дана идуће недеље и за које групе становништва најпре!

  1. Була БА наводи, мамчи полупане грађане пред стрељачки вод белих мундира на трећи плотун “вакцинама”, ееее зажалиће неки за куршумом, маљем и камом када буду у агонији умирали од болешћуга дозивајући ноћу у агонији мајку која их је родила, преживела родбина ваљда зна шта јој је чинити не треба цртати катран, маказе перје …
    https://www.youtube.com/watch?v=fuWkAEElst8&t=66s

  2. BOSANSKA KOBILO,MASONSKA SPERMUSO,BICES GOLA NAMAZANA KATRANOM POSUTA PERJEM I SPALJENA SA SVOJIM KOPILANIMA.

    SPAVAJ SRBINE GEDZO BUDJENJE BICE KRVAVO.
    DOLAZI NA SIRIJA NA PRAG A TI”BRATE SPAVAS”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *