Ветеринар и специјалиста за здравствену заштиту живине: За трећу дозу можете да примите било коју вакцину, без обзира шта сте претходно примили …

6
шеклер

Миланко Шеклер

Ветеринар Миланко Шеклер изјавио је данас да је, пред најављени почетак вакцинације против корона вируса трећом дозом, „тренутак да стручна тела која се баве имунологијом треба да одговарају на недоумице”, које имају они који би требало да приме ту дозу.
Шеклер је за РТС изјавио да је „најлакше рећи да може и трећа доза”, али да ће то „покренути много питања на које људи траже конкретне одговоре”, преноси Бета.

Он је рекао да је његов став да „било ко може да прими било коју вакцину”, односно да као трећа доза може да се прими било која вакцина, без обзира на то коју је вакцину против коронавируса неко примио у претходне две дозе.

Шеклер је додао да треба појачати кампању за масовнију вакцинацију, као и да се залаже за „увођење неких мера код којих ће постојати нека врста стимулације за оне који су вакцинисани, преболели или тестирани”.

Миланко Шеклер истиномер
Рођен 1967. године.

„Основну школу је завршио у Kраљеву, а потом и Средњу ветеринарску при Пољопривредној школи у истом граду. Ветеринарски факултет је завршио у Београду, а потом је специјализирао здравствену заштиту живине, да би магистрирао имунологију на катедри за микробиологију Ветеринарског факултета“. (Ибарске новости, 10. 3. 2006. године)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



У званичној биографији наводи да је 2009. докторирао на Ветеринарском факултету у Београду (са тезом: „Испитивање присуства специфичних антитела на авијарни вирус инфлуенце, Неwцастле болести, Мyцополасмае галлисептицум и Мyцопласмае сyновиае код дивљих птица у природи“). А 2016. постао је „специјалиста уже специјалности из области микробиологија са имунологијом“.

Прочитајте још:  ОРБАН СЕ ЗБОГ ВАКЦИНА ОКРЕНУО РУСИЈИ: Послао је Сијарта у Москву да купи СПУТНИК V!

Од 2008. запослен је у Ветеринарском специјалистичком институту “Kраљево”. Виши научни сарадник Факултета ветеринарске медицине.

Наводи да је члан у организацијама: Српско ветеринарско друштво, ПСА оф УСА (Поултрy Сциенце Ассоциатион), Друштво вирусолога Србије, Птице певачице фауне Европе, Еколошки покрет “Ибар”, Фонд за развој долине “Ибра” (ИДА), члан секције за Зоонозе СВД-а.

Истиче да је од 2016. редовни члан Академије ветеринарске медицине СВД.

„Kраљевчанин Миланко Шеклер доспео је у жижу јавности као начелник водеће и једине референтне лабораторије у Србији за испитивање вируса птичјег грипа. И пре ове заразе која прети пандемијом, Шеклер се бавио дивљим птицама; специјализирао је на теми микроплазмоза птица. То тада, наравно, није интересовало ширу јавност, па није ни могла знати за овог научника и његов рад. Опасност и страх од нове болести која прети и птицама и људима учинили су да његово име и лик буду готово свакодневно у штампаним медијима и на ТВ екранима.“ (Ибарске новости, 10. 3. 2006. године)



Пише драме и кратке приче.

“Иначе, овај научник који је преко ноћи постао познат широм Србије, бави се и писањем. Kаже да има доста тога написаног и нада се да ће једнога дана моћи на миру да се бави писањем. Углавном пише драме и кратке приче и има неколико збирки припремљених за штампу. Они који су их читали, веома позитивно су се изјаснили о њима. Но, Миланко нема намеру да се овој својој љубави потпуно преда, пре него што заврши каријеру научника.” (Ибарске новости, 10. 3. 2006. године)

Део је тима који је „самоиницијативно секвенцирао десетак узорака вируса корона и тако утврдио његов генетски састав“. У јулу 2020. открили су да је вирус у Србију дошао из неколико европских држава.

Прочитајте још:  Како да имамо довољно струје, а да је не увозимо

[table id=1 /]



бета,истиномер.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Која будалетина члан друштва птица певачица па уместо косу да фарба у боју канаринца офарба у боју црног гаврана који и није нека певачица, … воли писати имаће на доживотној времена колико хоће, поготово зими а што се треће вакцине тиче у праву је свеједно коју полупани вакцинаши приме, исто им се пише ТХЕ ЕНД, ЕНДЕ,КОНЕЦ …

  2. стварно, мање је опасно упалити светло стојећи ноћу у рову наспрам непријатељских снајпера
    него упалити телевизор.

    Само упалиш ТВ они почну да поливају.

    Еј све све – али то они само раде “за наше добро”.
    Толики народи су страдали јер је неко “хтео да им помогне”

    И ова диктатура, то је само “да би нама било добро”. МА незнамо ми шта је за нас добро – они мора то да спроведу,
    ко да је човек овца, а ови је јуре и ватају по обору да јој дају инекцију против метиља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *