Бранислав Тиодоровић: Зашто би ковид пропуснице биле неуставне? Морамо да направимо разлику између оног што се сматра разумним, вакцинација није питање демократије, него питање цивилизације

2
Доктор Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Број заражених из дана у расте, пробијена је и цифра од 3.000 новозаражених дневно. Члан Кризног штаба, епидемиолог, Бранислав Тиодоровић у изјави за „Нову“ поручује да је задњи моменат да се уозбиљимо и да мора да се примени оштрија контрола мера. Он сматра и да треба да постоји селективан приступ у примени мера, а све би требало да зависи од епидемиолошке ситуације на локалном нивоу и процента вакцинисаних. Решење види у примени ковид пропусница.

„Мора да постоји разлика између оних који су се у већем обухвату вакцинисали. То су, на пример, неке београдске општине или Град Ниш и још неки градови. Не морамо скраћивати радно време, не морамо уводити полицијски час, то није потребно. Не морамо затварати објекте, ни то није потребно. Морамо да направимо разлику између оног што се сматра разумним и цивилизацијским. Вакцинација није питање демократије, него питање цивилизације“, каже Тиодоровић.

Као супротне примере у којима се због малог броја вакцинисаних зараза распламсава, он помиње Нови Пазар и Тутин. Ситуацију у тим местима он не описује као ванредну. На питање какве би мере он предложио и подржао на наредној седници Кризног штаба Тиодоровић одговара питањем.
„Јесмо ли ми део Европе? Ако јесмо, шта се то онда дешава у Италији која је увела обавезну ковид пропусницу, не само за угоститељске објекте, него и за превоз авионом, возом, за школе и факултете. Француска је увела обавезу да сви запослени за долазак на посало морају да имају потврду да су вакцинисани, а на том пути су и Немачка, Холандија и Данска. Шта се то дешава са нама, да ли ми сматрамо да смо најбољи, најпаметнији и најуспешнији у свему?“, пита се Тиодоровић.

Наш саговорник упучује и оштре критике.

„Шта то значи да Кризни штаб даје сагласност за одвијање фестивала, скупова, а да естрадне звезде и њихови концерти немају никакве сагласности, нити их траже, а услови под којима се одвијају су ван памети“, констатује Тиодоровић.

Решење би, сматра наш саговорник, било да се у институције, угоститељске објкте, маркете, улази уз потврду о вакцинацији, негативан тест на корону или потврду о прележаној корон.
„Такав приступ не подрезамуве искључиво вакцинацију, то подразумева – или, или, или. Зашто би то онда била неравноправност и дискриминацију или кршење људских права или Устава, ако кажемо – у реду, нећеш да се вакцинишеш, али ћеш онда да радиш тестове на свала два – три дана. Можеш да имаш и потврду од лекара који ће потврдити да си прележао корону и да си стекао природни имунитет. Зашо би то била дискриминација“, каже Тиодоровић.

Он додаје и да му је јасно да цела ситуација са короном дуго траје и да је због тога народ на ивици живаца. Зато сматра Тиодоровић, треба наћи начин да грађани уживају у музици, уметности или спорту.

И за то је решење, сматра он, да на такве манифестације могу да уђу људи са ковид пасошем, као и да се већ постојеће мере морају оштрије контролисати и примењивати. Још увек нема прецизног датума, али Тиодоровић очекује да ће ускоро бити одржана седница Кризног штаба, на којој ће се расправљати о новим еколошким околностима и мерама.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!(Нова.рс)

2 Коментара

  1. „…Број заражених из дана у расте…“
    Ха, ха … која морончина, па што сада у белим кукуљицама и скафандерима не „дензификујете“ улице, ходнике, где су сада канистери за дезинфекцију, приче о прању руку, ношењу рукавица, прању косе, одеће, полицијски часови, дуге цеви на улицама … то више не треба сада само требају ВАКЦИНЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, типичан ковид идиот. Боље је и хуманије људе побити маљем, метком, камом, вешањем, бацањем у јаму и под лед … него их заразити канцером да данима у магновењу, ужасним боловима умиру проклињући мајку што их роди, а пре тога поторше сво имање на безуспешно лечење код истих тровача. Е то је по овом ковид идиоту ЦИВИЛИЗАЦИА … ха, ха … намерно тровање на до смрти људи, деце, насиље свакојако, варање, сплтке, лажи за новац $$$$, јебала те та твоја цивилизација, серемо ти се на „аусфајзе“ за тебе неће бити пропуснице да жив шеташ ускоро улицом када „вакцинисани“ почну масовно гекњавати а да то лажима више не будете могли прикривати … бели мундир сатанаски слуга
    Прва Два минута друже нека демантује неко из овог руског документарног филма из 2009 … Данас сценографија лажи иста као пре више од 100г који немаштовити глупани, ништа паметније нису могли измислити … нормално када су лихвари инцест копилад прављена млитавом китом зато су глупи па само преписују од својих прадедова „знање“ како завадити, заратити, отровати … људе

    https://www.youtube.com/watch?v=rpYMTqHCQ2Y&ab_channel=PetarMiloradovi%C4%87

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.