Истраживање из Израела: Природни имунитет знатно боље штити од делта варијанте него Фајзерова вакцина

1

Foto: Tanjug/AP

Према новом истраживању спроведеном у Израелу, природни имунитет пружа дуготрајнију и снажнију заштиту од заражавања, симптоматске болести и хоспитализације узроковане делта варијантом вируса него двије дозе Фајзерове вакцине.

Налази истраживања падају у вријеме кад многе владе од грађана захтијевају „вакцинационе пасоше“ као услов за путовање.

Епидемиолог Мартин Калдорф, професор Медицинског факултета на Харварду, изјавио је да ови налази, према којима природни имунитет обезбјеђује знатно већу заштиту од вакцине, показују да „вакцинациони пасоши“ нису утемељени на научним основама и да су израз дискриминације.



Истраживање из Израела није једино које је дошло до оваквих налаза. Према извјештајима медија, налази најмање 15 научних истраживања указују да природни имунитет нуди бољу заштиту од ковида него вакцине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Истраживање из Израела: Природни имунитет знатно боље штити од делта варијанте него Фајзерова вакцина

  1. Nasi tv lekari uporedjuju zemlje gde se uvode propusnice i gde ima masovni protesti i neredi, mnogo obolelih i ujedno mnogo vakcinisanih.. s druge strane imamo zemlje bez svega toga i normalno zive
    E sad ako sagledavaju realno situaciju uvek za uvodjenje straha uporedjuju te lose zemlje a ove normalne ne uzimaju u obzir
    Neke zemlje uvele propusnice to je kazu demokratski.. da ali imaju haos, a ove sto su uvele nemaju ni haos ni mere ni mrtve itd.
    Nevakcinisani su krivi kod nas.. aha a ovde gde su 80 posto vakcinisani tu ko je kriv?
    ako se nevakcinisani druze i uzivaju, ne razboljevaju vec samo vakcinisani ne razumem zasto su se vakcinisali ako je pretnja od nevakcinisanog ka vakcinisanom
    Nista tu nema logike, jednostavno drugi je plan, ali bez 70,80 vakcinisanih ne mogu sprovoditi jer su poceli vakcinisani da umiru i to iznenada vec od 10 do 50 posto vakcinisanih.. Jednostavno treba da nas nema 80 posto za 4 do 9g, ali 60 posto se jos uvek bori, zato su se menadzeri vaksa uplasili vecini ce se otvoriti oci kad vide ko umire(na tv moze da pisu umrli 10 nevakcinisanih, obolelih 5000) kako je krenula vakcinacija brojevi se povecavaju, dok su svi bili nevakcinisani nista, koristili lutke po krevetu.
    Cilj je smanjenje populacije a sa preostalom manjinom lako ce, pracenje, cipovanje, non stop ce testirati svoje metode da bi elita zivela duze.
    To ceka i lekare, politicare, niko nece ostati samo ih sada koriste da bi druge prisvojili agendi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *