ВОДА СА КОПРИВОМ КОШТА 0 ДИНАРА А ПОКРЕЋЕ НАЈВАЖНИЈЕ ПРОЦЕСЕ У ТЕЛУ: Садржи више витамина Ц него лимун, више каротена него шаргарепа

0

Фото: Депозит

Чули смо за испијање воде са лимуном, разним зачинима и додацима, али данас вам представљамо необичну верзију са стотину благодети – воду са копривом!

Овај рецепт се масовно примењује у Русији јер пружа снагу и енергију, а кажу да је одличан и за дојиље, јер подстиче лактацију.
Ствар је у томе што је коприва својеврсно складиште веома важних витамина. Садржи два пута више витамина Ц од црних рибизли и лимуна, више каротена него шаргарепа, доста витамина Е, као и фине количине гвожђа, магнезијума, калијума, флавоноида и различитих органских киселина.

Коприва поправља и активира најзначајније процесе у телу, попут метаболизма, повећава отпорност добрих бактерија на штетна дејства из околине, јача здравље црева и имуни систем.




Најједноставнији начин да свом телу подарите све благодети коприве, јесте да пијете воду од коприве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рецепт

Потопите стабљику-две коприве у чинију с водом, поклопите, оставите да стоји бар сат времена, процедите и пијте током дана уместо других течности.

Осим што се пије, вода од коприве може да се користи за прање косе.

Познато је да је корпива један од најмоћнијих природних лекова за перут, а притом ће лепо уклонити масноће, власи ће брже расти и веома лепо мирисати на природну свежину.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *