Француска повукла амбасадоре из САД и Аустралије

4
макрон

(Фотографије Бета/АП)

Француска је данас саопштила да је одлучила да повуче своје амбасадоре у САД и Аустралији ради консултација након што је Аустралија постигла споразум са САД и Великом Британијом којим је окончан уговор о набавци подморница из Француске вредан 40 милијарди долара.

Француски министар иностраних послова Жан-Ив Ледријан навео је у саопштењу да је ретка одлука коју је донео председник Француске Емануел Макрон уследила због озбиљности догађаја, јавио је Ројтерс а преноси Танјуг.

САД, Аустралија и Велика Британија одлучиле да за Аустралији испоруче нове нуклеарне подморнице.



Ове три земље су саопштиле да ће успоставити војно-безбедносно партнерство у Индо-пацифичком региону и да ће у том смислу помоћи Аустралији да набави америчке подморнице на нуклеарни погон због чега је Аустралија отказала Француској наруџбину вредну 40 милијарди долара за набавку француских подморница.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Француска је оштро реаговала на вест о отказивању аустралијске наруџбине, а министар спољних послова Ле Дријан оценио је да је том одлуком Аустралија „зарила нож у леђа” Француској.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Француска повукла амбасадоре из САД и Аустралије

  1. Sto da se sekiramo za Francuze? Oni generalno Srbima nikada nisu bili prijatelji. Glup je onaj koji je dao milione evra za obnovu francuske crkve Notre Dam. Ti isti Francuzi su bombardovali Srbiju i bili na strani Hrvata, bosanskih poturica muslimana, koje su Hrvati nazivali “hrvatskim cvecem”. Medjutim i medju Francuzima je bilo onih koji su bili veliki prijatelji Srba, kako sto je to bio i francuski pukovnik Zorz Binel, koji je zbog pomaganja Srbima zaglavio u Francuskom zatvoru. Takvom coveku je pored nacionalne penzije trebalo dati i srpsko drzavljanstvo…a nama je, videli smo to i ovih dana, Angela Merkel ona “koju najvise postuje AV i najvise joj veruje”…mozda se njemu vise svidja Makron, valjda sto obojica imaju slicne “ljubicaste” sklonosti.

  2. Нека, кад је француска отказала уговор са Русијом,
    за носаче хеликоптера “Мистрал”, слушала је “савете”
    САД и енглеске и поступила говњ#рски.
    Сад ти исти САД и енглеска јој наплаћују што је г#вно.
    Ако, ако…

  3. Будалетина корумпирана брњичарска, нема тог мајмуна на свету који би брњицу ставио ни за трен ни за шлепер банана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *