Не пада снег да покрије брег…

1

фото: Подрињски Антикорупцијски Тим / Фејсбук

На основу најновијих инсајдерских дојава, према којима се тврди да је компанија Рио Сава експлорејшн имала састанак са директорима основне и средње школе у Крупњу, а поводом понуде донација, обратили смо се директорима са питањима.

Директор ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“, Драган Благојевић, потврдио је у телефонском разговору да ће прихватити донацију од поменуте компаније „за добробит деце“, иако није знао да каже са ким је тачно из компаније разговарао.

Директор „Средње школе Крупањ“, Ратомир Думић, изјавио је да се „данас није састао ни са ким из компаније“ и да не зна још увек да ли ће донацију прихватити, као и да о томе неће одлучивати сам.

Подсећамо директоре ових школа, али и директоре и власнике свих других установа и компанија, да је свака сарадња са компанијом Рио Сава експлорејшн ништа друго до издаја и на штету пре свега сваког детета у овој земљи, као и оних који ће се тек родити. Прихватање донација од окупатора није само тек неки новац или нека столарија. То је ветар у леђа најштетнијем пројекту икада у Србији.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Колеге просветни радници, апелујемо на вас да се сетите зашто на крају дана и у најгорим ситуацијама не одустајете од једне од најпонижаванијих професија у овој земљи. Знамо да је због деце и због магичног осећаја који се деси сваки пут кад видите да сте неког нешто научили, да су деца срећна баш на вашем часу, кад вас се стари ђаци сете, препознају и загрле на улици.

Прочитајте још:  „Ни ја не бих дао земљу Рио Тинту“: Аутор „Квадратуре круга“ о прилогу на РТС

Сетите се сви да смо данас у овој ситуацији из разлога што смо својим ћутањем поприлично допринели краху не само образовања, него и паду система вредности јер смо прихватили наметнуту идеју да учитељ/наставник/професор не треба да има и васпитну улогу. Тиме смо утабали пут глорификацији петица (не увек оправданих), неретко заборављајући да код деце негујемо и награђујемо правдољубивост, поштење, алтруизам и филантропију и тиме заједно са родитељима стварамо боље и здравије друштво за све нас.

Ако и на овакву врсту тихе окупације будемо ћутали, тако ћемо и остати упамћени. Знамо сви да је новац Рио Тинта зарађен на сузама, крви и смрти недужних. Шта год да нуде, ако смо до сад могли без тога, можемо и од сад. У то име вршити притисак на институције ове земље и захтевати улагање новца у оно што нам сада највише треба – ОБРАЗОВАЊЕ, а не ђинђуве и огледалца.
Не изневеримо оне који нам верују сваки пут кад са нама остану у школи и њихове родитеље који их нама поверавају.
Ускоро ће се навршити тачно 80 година од масакра у Крагујевцу. Знате зашто га помињемо. Памтимо и сећајмо се. Будимо
достојни.

Марија Алимпић
Заштитимо Јадар и Рађевину

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Не пада снег да покрије брег…

  1. Браво, свака вам на месту! Али није то довољно. Све сте рекли, али се Бога не сетисте. И докле се будете ослањали на своје невелике снаге ништа нећете урадити. Молимо се Господу сви заједно, на коленима Му се молимо да нам опрости издају од 1918 преко 1945 па све до сада. Плачимо и молимо се јер времена све гора и гора долазе и бесни вуци кидишу на нас и нашу нејач, а ми без заштите….
    Опаметимо се Срби и постанимо као што беху наши преци којих се сећамо са поносом и радошћу, да они не би плакали због срамоте што су им потомци овакви. А ми на свако се зло уметнусмо и веру подајемо неким наказним кловновима, место Светитељима нашим.
    У памет се Срби!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *