Дефицит електричне енергије у Кини – увод у искључења струје у целом свету и глобални хаос?

1

Неколико теорија о томе зашто се Кина суочава са великим дефицитом електричне енергије

Крајем септембра 2021. у светским медијима појавили су се први званични извештаји о озбиљном енергетском дефициту у НР Кини, а сада су већ другу седмицу у врху мајнстрима.

(колико је ствар алармантна, и како ће се то одразити на Србију, говори данашња изјава председника Србије Александра Вучића који је – између осталог – указао да се и Кина суочава са несташицом електричне енергије, а да је, како наводи, у Европи пакао (овде: ) – нап. „Борба за веру“)

Народна Република Кина је специфична држава, стога, као и у сваком случају изградње комунизма, дефицит је уобичајен, било би чудно да је другачије. С друге стране, у протеклих 30 година само су номенклатура и систем управљања остали од комунизма у НР Кини, па стога тамо нема дефицита већ дуже време, он је у принципу немогућ: приватни произвођачи, видећи знаке вакуума на тржишту, одмах ће покушати зарадити на томе и елиминисати вакуум, а ако је проблем саботажа – матична комунистичка партија ће одмах послати малог човека са великим црним пиштољем и он ће проблем решити једним метком испаљеним у потиљак. Стога конспирологе сада стално мучи питање: шта је разлог за овај дефицит угља у НР Кини, ако проблем до сада још није решен?



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прво и, на први поглед, најлогичније објашњење сугерисало је да је проблем узрокован свађом с Аустралијом, каснијом пандемијом, прекидима снабдевања и другим невољама. Аустралија је трећа или четврта на свету по расположивим резервама угља, с рударством је све у реду и знатан део одлази у Кину, па се уклањањем залиха из Аустралије и додавање проблема с морским утоваром / истоваром мора чинити логичним и исправним.

Међутим, чињеница је да НР Кина на другом или трећем месту по резервама угља на свету, а у погледу производње, Кина је генерално број један. Стога би могло доћи до проблема због аустралијског угља, али не тако катастрофалних да затворе предузећа и градове.

Прочитајте још:  ДЕТАЉ КОЈИ БОДЕ ОЧИ: Зашто Путинова пратња у Кини носи два црна кофера? (ВИДЕО)

Отуда је рођена друга теорија, теорија глобалне завере за урушавање светске инфраструктуре и гурања света у хаос. Прво искључују Кину, затим друге земље и треће и – на крају – светла неће бити нигде.

Показало се да је теорија лепа, али и сасвим логична, штавише, чак је била поткрепљена с проблемима с угљем у Индији који су почели након НР Кине, међутим, конспиролози не мирују и настављају да генеришу идеје, посебно нов креатив у погледу хитног стварања нуклеарног оружја у великим количинама у Кини.

Данас је на многим местима потребна електрична енергија, али за производњу и обогаћивање уранијума потребно је нарочито много – центрифуге, хемијска постројења и тако даље. Конкретно, чињеницу да је Трећи рајх имао превелику количину термоелектрана на неким подручјима многи истраживачи сматрају доказом дугог и успешног рада на стварању атомске бомбе. Наша читатељка Алекандра_Л указује на форуму на сличну причу са атомском бомбом СССР -а.



Почетком 2021. године, или много раније, сателити Пентагона скренули су пажњу на то да је Кина изградила две локације за силосе копнених интерконтиненталних балистичких ракета.

Тамо су у земљи избушене стотине рупа, па ће Кини у погледу бојевих блокова нуклеарних бојевих глава бити потребно много комада – хиљаде. То значи да је потребно хитно повећати производњу уранијума и плутонијума. Штавише, то није само изградња, већ и то врло брзо, јер су односи између Кинеза и Американаца постали донекле напети и ствари могу доћи до нуклеарног рата. Штавише, не ратови за неколико десетина година, већ управо сада.


Pročitajte još: 

Прочитајте још:  Самит НАТО-а показује стварни однос Кине и Запада

Пре неколико дана Кинези су одлучили да изненаде свет ловцем 6. генерације, који до сада имају само у облику скице:

У Пентагону је такав авион ВЕЋ ушао у војни буџет, односно ускоро ће почети да стиже у јединице заједно са новим Б-21 Raider, чији древни прототип Кина није успела да понови већ 20 година. Граде се нови носачи авиона, нове нуклеарне подморнице, нове ИБР које ће заменити 400 „Минитмен“. Недавно су, последњи пут, успешно тестирали хиперзвук који се налази у авионским, подземним и подводним верзијама. За око пет година, Пентагон ће имати такав технолошки напредак да га НРК никада неће сустићи и заостатак ће бити већи него што је СССР заостајао.

Стога, ако Кина не рачуна на конфликт у наредних неколико година, Пекинг може заборавити на светску доминацију и ослонити се само на улогу регионалне силе. Или за улогу 3-4 мање земље, у којима ће се људи осећати добро и где шефови неће имати ни регионалне амбиције.

Тако се све конвергира с производњом атомских бомби, али конспиролози настављају рађати теорије, на пример, теорију о кинеском тектонском оружју, које је изгледало отприлике овако пре 70 година:



На слици је артефактни совјетски камион, на којем је инсталиран магнетохидродинамички генератор, где се електрична енергија добија претварањем енергије експлозије у плазму. Из овог камиона жице су забодене у земљу, кроз њих се шаље високонапонска струја – и та струја узрокује пад напона у сеизмичком фокусу са низом малих потреса, што спречава један велики:

 

Камион може бити и већи, а принцип рада може бити обрнут – спречавање малих потреса како би се на крају изазвао један велики. У СССР -у се ова тема разматрала дуги низ година, али је потом напуштена:

Нико не зна све тајне тектонског оружја, али општи принцип је електрична енергија, МНОГО електричне енергије. Тако један велики МГД генератор може произвести краткорочно пражњење, попут агрегата за нуклеарну електрану или чак хидроелектране средње величине. Стога, ако претпоставимо да су Кинези позајмљивали не само Токамак (Токамак је тороидна магнетна замка дизајнирана за контролисану термонуклеарну фузију – нап. „Борба за веру“), већ и ову технологију – уз одговарајуће финансирање, уз правилан приступ људима (то јест да раде за одличну плату, а не за парче хлеба ) за 20-30 година момци су могли да створе неку врсту справице која ће изазвати ерупцију Кумбре Вијеха (вулкан на Канарским острвима – нап. „Борба за веру“), срушити у море стене и лишити флоту САД половине снаге.

Прочитајте још:  Тајна кинеске моћи: Најјачи економски раст у земљи из које је кренула корона

Све ово, наравно, само је задивљујућа теорија, не више, али се поклопило да су проблеми с електричном енергијом у Кини почели у исто време кад и сеизмички рој на Ла Палми. Такође у последњих месец дана у Кини је било десетак М5.0 на потпуно некарактеристичним местима:

Такође, како су многи вулканолози приметили, неке жуте плазма кугле непрестано лете из вентила Кумбре Вијеха заједно са лавом, као да не постоји вулкан, већ МГД генератор који је остао од Атлантиђана (иронично речено – нап. “Борба за веру”):



Тамошња ерупција била је врло, врло чудна, чудна од самог почетка, када је магма за недељу дана изашла из дубине са које је, према свим правилима, морала да траје месец дана. Уосталом, геолози у Шпанији нису потпуно глупи, али евакуација није на време најављена, јер ни они сами нису веровали у оно што се дешава док се то није догодило.

Постоје многе околности за помисао да неко распаљује вулкан. Неки су подозревали на ванземаљце и ХААРП, сада су и Кинези под сумњом конспиролога. Не знамо колико је такво објашњење вероватно, али ако је истина, Кина ће ускоро видети много, много TR-3B који ће је бомбардовати јако, јако, па хајде да пратимо развој догађаја.

 

Извор: “Борба за веру” / “Биг оне”

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Дефицит електричне енергије у Кини – увод у искључења струје у целом свету и глобални хаос?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *