Нереди у Риму због „зелених пропусница”

1

Италија (Фото: ЕПА)

На хиљаде демонстраната марширало је данас главним улицама Рима, од којих су се многи сукобили са полицијом, јер се противе владиној уредби којом се тражи вакцинација или свежи негативан ПЦР тест за рад на послу од следеће недеље.

Вакцинациони сертификат у Италији, познат као „зелена пропусница”, почиње да важи од 15. октобра за државна и приватна предузећа, подсећа АП.

Демонстранти су одржали бучан, али одобрен протест на Пјаца дел Пополу, а после напуштања великог трга дошло је до сукоба са полицијом, када су пролазили кроз оближњи парк Вила Боргезе и кроз Виа Венето, што се сматрало недозвољеном шетњом.




Полиција је уз помоћ штитова и пендрека блокирала демонстранте да прођу поред улице која је близу канцеларије премијера Марија Драгог, али се група пробила и умало стигла до премијеровог радног места.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тада је полиција употребила водене топове, формирала линију и одбила демонстранте да уђу у седиште италијанске владе, преноси Танјуг.

Државна телевизија РАИ је навела да је било најмање 10.000 људи, док организатори тврде да их је било 100.000 на демонстрацијама, а најмање једна особа је повређена.

Међу демонстрантима су били припадници екстремно-десничарске групе Форца нуова, известили су РАИ и „Кореијере дела сера”.

Данас је одржано више протеста против „зелене пропуснице” у Италији, укључујући Милано и Тренто.

У Италији је до данас 80 одсто особа старих 12 година и више ревакцинисано.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Нереди у Риму због „зелених пропусница”

  1. 100k a treba bar 5mil

    ovoga puta neće ponovoti grešku i ostaviti nas :

    što se ne hće u lance vezati,
    to se zbježa u ove planine
    da ginemo i krv prolivamo,
    da junački amanet čuvamo,
    divno ime i svetu svobodu.

    zato moramo izaći na svetlo dana, svi, dojednog, pogledati zveri u lice, i kada shvatimo da ako verujemo u Boga oni postaju psi od slame

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *