Кон лупета за све паре: Једино се сме користити Фајзер вакцина за вакцинисање деце (Видео)

5

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже за Н1 да “нема сумње да је тренутна епидемијска ситуација ванредна, срећом није катастрофално, немамо ситуацију да мора хитно негде да се проширује (болнички) капацитет, стала је та брза препуњеност болница, стабилизовала се крива на високим бројевима, али далеко је од нечег што може да се дефинише као добро”. Он наводи да према званичним подацима имамо на сваких 27 минута један смртни случај повезан са ковидом, али да “објективно на сваких 10 минута имамо смртни случај повезан са епидемијом, налазимо се у озбиљној ситуацији”.

Кон је у емисији Дан уживо на ТВ Н1 одговарао на пристигла питања гледалаца о Кризном штабу, томе зашто не да оставку, да ли се осећа одговорним за ток епидемије, да ли су подаци о броју заражених и умрлих реални, да ли су транспарентни сви подаци које би грађани требало да имају у вези са епидемијом коронавируса, као и на бројна друга питања.

На питање зашто не да оставку уколико њега и медицински део Кризног штаба не слуша политички, он одговара питањем: „Да ли заиста неко мисли да је то питање које је битно у овом тренутку?“

Сматра да се таквим питањима ствара јавно мњење против Кризног штаба.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ваљда је јасно од почетка да не дајем оставку, из једног јединог разлога – да би радио у корист јавног здравља. Оваква питања се намерно постављају ради дискредитације медицинског дела Кризног штаба. Нема ниједног јединог разлога да ја лично дајем оставку, нити ико други из медицинског дела Кризног штаба“, казао је Кон и додао да је медицински део Кризног штаба два пута имао на дневном реду питање оставке и „нисмо је дали, нити ћемо“.

А да ли мирно спава, односно да ли се осећа одговорним за иједну смрт повезану са ковидом, он истиче „осећам се одговорним за све што се дешава током пандемије, али конкретно ни за чију смрт никако“.

„Не дајем опозив у тренутку када се брод пуни, дајем све од себе да брод не потоне“, наводи Кон, који је рекао после последње седнице Кризног штаба на којој је, према његовим речима, медицински део тражио рестриктивније мере, молио да га опозову ако смета.

Прочитајте још:  Србија потпуно затвара кафане? Кризни штаб размишља о затезању мера

На питање да ли су бројеви који се званично саопштавају реални, како се зна колико је људи преминуло од короне ако нема обдукција, зашто су подаци о броју преминулих из дана у дан исти, Кон каже да су и њему доступни исти подаци као и свима другима. Додаје да није тачно да се свако ко умре у року од 28 дана од када је утврђено да је позитиван на коронавирус сматра умрлим од последица ковида. Није хтео то даље да образлаже, наводећи да су спекулације о броју умрлих „статистичка манипулација, нећу да говорим о томе јавно“.




„Ако се тако расправља, онда сви манипулишу све. Цео свет онда манипулише, јер нема јединственог критеријума према којем се раде регистрације болести. ја добијам исте податке као и ви. немам никакве друге податке осим доступних. Врло вероватно да у Србији тренутно на сваких 10 минута умире једна особа, то је два и по пута више од регистрованог броја. Ако се каже да смо најгори у свету, а користе се подаци који се потпуно различито воде у различитим деловима света, или ћемо свуда приказивати вишак смртности или званичне податке. То је статистичка манипулација и тежак безобразлук, а поготову што долази од оних који врло добро знају шта раде, не ради се о информатичарима, већ о људима који објављују различите глупости“, каже Кон и додаје да то „не значи да су подаци које добијамо лажни“.

Додаје да „свакако има више преминулих, скоро два и по пута више, али то може само након обраде морталитетне статистике, зашто се то не ради, то је друго питање“.

„Тражио сам да се то ради квартално, а то се урадило на годишњем нивоу“, наводи он.

Док је Несторовић био у Кризном штабу, он је био подељен

Прочитајте још:  МАСKЕ ОБАВЕЗНЕ И ЗА ДЕЦУ СТАРИЈУ ОД 4 ГОДИНЕ Влада усвојила Уредбу, детаљно објашњене НОВЕ МЕРЕ

А на то да ли зна колико је лекара умрло од короне, он подсећа да је тај податак изнео још министар здравља Златибор Лончар, „колико се сећам 67, док је Синдикат лекара и фармацеута рекао да их је било преко 100, непосредни податак сада немам, није ми доступно“.

Упитан зашто се не објављују подаци по градовима, тј. регионима, он каже да „има тих података, а зашто се не објављују, то не знам“.

„Било би боље да има више података, нема дилеме, посебно везано за вакцинацију, потребно је да покажемо колико је вакцинација значајна, и када се ради о онима који леже у интензивним негама да се види колико је ту невакцинисаних“, наводи Кон.




На питање зашто се сада у Кризном штабу не појављују неки који су се често појављивали на почетку пандемије, попут доктора Бранимира Несторовића, он каже да Несторовић није члан Кризног штаба од јуна прошле године, односно није поново уврштен у њега након формирања нове владе.

„Свакако да је његово наступање обесхрабривало велики број људи да се вакцинишу, он има деловање усмерено против ММР вакцина које траје 20 година, то није могло да буде корисно, али, није он једини, има још оних који носе звање професора Медицинског факултета и који сносе одговорност“, наводи Кон.

Додаје да док је Несторовић био у Кризном штабу, он је био подељен.

„Основно питање је како је уопште могао да функционише Кризни штаб ако је био подељен. Покушавао сам да објасним да јединствене информације нису могле да буду донете јер је било неслагања у самом медицинском делу Кризног штаба, кад је Несторовић отишао нисмо имали више таквих подела“, наводи Кон и додаје да ће убудуће инсистирати да се ставови медицинског дела Кризног штаба посебно наглашавају.

Поводом предстојеће сезоне слава, каже да и даље стоји при томе да би требало да буде забрана јавног окупљања преко пет људи. „Није препоручљиво ићи на веће скупове“, истиче он.

Прочитајте још:  Када ће почети уклањање преосталих цистерни са амонијаком

„У наредне две недеље имаћемо смањење интензитета вируса, да имамо мере, било би знатно брже“, додаје.

„Невакцинисани озбиљно наносе штету“

А на питање зашто нема нових мера и како је то на седници Кризног штаба представила премијерка Ана Брнабић, он понавља да њено објашњење није разумео, али да је „основна ствар и једини резултат са састанка Кризног штаба да се спроводи вакцинација, која је једини излаз из ове ситуације, и мере не би ништа промениле ако не буде вакцинације“.




„Невакцинисани озбиљно наносе штету тиме што онемогућавају читав један простор који се користи за лечење невакцинисаних, смањењем капацитета за нон-ковид болести и проширењем капацитета за ковид оболеле. Говор против вакцинације није више само мишљење, већ је озбиљно утицање на ситуацију у земљи“, наводи он и истиче да је посебно важно да се млади вакцинишу јер они имају много контаката и тако више шире вирус.

А зашто школе не иду на онлајн наставу, с обзиром да сада има много више заражених ђака него у прошлом таласу епидемије, он наводи да „постоји тим који је формиран само за то, нудио сам се да будем његов члан, нико ме није позвао, то је тим Министарства просвете и Института Батут, прате се подаци на дневном нивоу, а на недељном се сабирају, тренутно је оболелих од ковида у основним школама 502, а у средњим школама око 270 и нешто, што је знантно мање него прретходне недеље“.

Којом вакцином вакцинисати дете?

На питање да ли су све вакцине безбедне за децу, он каже да се једино сме користити Фајзер вакцина, јер је она једино одобрена за узраст преко 12 година.

„Не може се рећи да је она једина безбедна, већ се она једино сме користити“, казао је Кон.

Упитан колико зарађују чланови Кризног штаба, он истиче „нула, ниједан једини динар“.

„Радимо апсолутно волонтерски. Ја имам уговор са Градским заводом да настављам свој посао као саветник“, казао је Кон, одговарајући на питања гледалаца Н1.

[table id=1 /]



(Н1)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Какав $$ хуманиста $$ !

    Упитан колико зарађују чланови Кризног штаба, он истиче „нула, ниједан једини динар“.

    Тачан одговор, јебеш динаре………..
    https://srbin.info/politika/dejan-lucic-kon-dobija-190-000-dolara-godisnje-za-promovisanje-gejtsovih-vakcina/

    и наставља……………
    „Радимо апсолутно волонтерски. Ја имам уговор са Градским заводом да настављам свој посао као саветник“, казао је Кон, одговарајући на питања гледалаца Н1

    Зна он кога треба саветовати……………..
    https://srbin.info/drustvo/koliki-je-procenat-kon-je-strucni-savetnik-fajzera-od-koga-uzimamo-vakcine/

    Беда и мизерија !
    Даће Бог, примиће он своју плату и од грађана логора Србија.
    Био у земљи ?
    Или изван ње.

    1. На Јутјубу је био док. прилог Предрага Петковића о балканским плаћеницима рокфелера али је видео скинут … ако се може ископати негде на другом месту нек погледа ко жели и може и neka не сумња да ће ту пронаћи и овог криминалца активисте у геноцидном тровању деце, трудница, жене и људи … сви плаћеници у СР, ХР, БиХ, МНЕ —-

  2. Преживели Јевреји су своје тлачитеље “капое” бацили у клозетске јаме логора у којима су били “главне дасе” до ослобођења истих.
    Наравоученије:
    Убацити говно у говњиву јаму није кривично дело зато нико од бивших логораша није одговарао пред законом.
    Исто важи и за курвињске судије $$$$$ које не суде ковид насилнике – геноцидне троваче светске популације, судиће им зато улица којој нико опет судити неће баш као што сада судије не суде насилницима на “власти” а ускоро ћемо искусити првау власт живи били и дочекали, Земља се креће новом васељенском пролећу – време потреса следи да стресе нагомилани шљам, накупило се тога доста

  3. Ово геноцидно ђубре још није иза решетака?
    2009-10 је тврдио да ће да умре 2.500.000 Срба ако
    се невакцинишу његовим послодавцем, фајзером!
    Умрло је “само” 137 беба, оних трудница које су
    га послушале и ко зна колико других од 137.000
    вакцинисаних…
    Тад је фашиста ојадио Србију за (беше) 2.000.000
    доза штетних, опасних, смртоносних вакцина,
    које нико није хтео да прими!
    Ђубре треба да виси, за пример свим фармакомафијашима
    најгорим убицама у 21. веку.
    И нема везе што је јевреј. У исраелу умиру као
    ваши, јел су се 80% пелцовали тим ОТРОВОМ!
    Али нека.
    Тешко оном ко побегне на небо од љуцке правде…
    Боље да се није рађао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *