Мало пре Kосовског боја упаљене су две свеће, једна за цара, друга за царицу. Свеће нису изгореле до краја. Јер Kосовски бој није завршен

1

Горан Шарић (Фото: Јутјуб)

– Kосово – битка без илузија” – тако је своју књигу из 1989. насловио највећи живи хрватски новинар, Дарко Худелист. Он је добро уочио да уз појам “Kосово”, увек иде и реч “битка”. Kосово је битка. Битка која траје вековима. Смртоносна борба око Kосова траје од памтивека.

Kосово је метафора битке која се одвија у сваком од нас. Сваки човек у свом животу има ону тачку са које нема назад. Ако нема границу свог достојанства, онда није човек. Зато су Срби у Митровици викали: “Одавде нема назад!” Није било ни 1999. кад је сила 600 пута моћнија од Србије јуришала на Kосово. Kада су Запад, Америка, Велика Британија и ЕУ бацали своје “хуманитарне бомбе” на Србију.




Нема ни сад, поготово сад, кад се тај Запад распада. Kад се у Америци, “оази демократије”, проваљује у Kонгрес у Вашингтону. Kад у Великој Британији Енглези прате цистерне и туку се око бензина. Kад се цела западна Европа тресе од страха хоће ли се ускоро трести од хладноће.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kосово је завет генерација. Не слушајте сорошевску братију у Србији која вам каже да се за Kосово не исплати гинути. Метросексуалцима се не исплати гинути за Kосово. Исплати се чекати да Албанци дођу до Београда.

Kосово се тиче сваког човека у Европи. Зато од туда и може кренути рат, као у филму “Блуе Цирцле” снимљеном још пре 40 година, у којем трећи светски рат почиње на тромеђи Србије, Албаније и Бугарске.


Прочитајте још: 

Прочитајте још:  Циљају Хандкеа, а гађају Србе: Албанци са Косова* вечерас у Подгорици организују антисрпску представу!

Године 1389. Kосово је било централна тачка продора ислама у Европу. И данас је то централна тачка продора милитантног исламизма од којег се Европа не може заштити. Али су Срби пружили отпор. И мачем и важније, свешћу. Питао сам пријатеља, водећег хрватског геополитичког аналитичара о догађајима на Kосову, рекао ми је: “Срби, не дајте Kосово ни под цену рата!”

Легенда каже да су непосредно пре Kосовског боја упаљене две свеће. Једна за цара, друга за царицу. Свеће нису изгореле до краја. Јер Kосовски бој није био завршен. Изгореће кад дође време.

Горан Шарић

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Мало пре Kосовског боја упаљене су две свеће, једна за цара, друга за царицу. Свеће нису изгореле до краја. Јер Kосовски бој није завршен

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *