УЖАСНО: Више америчких војника се убило него што их је усмртила корона!

0

(Фото: ЕПА/МАЦИЕЈ КУЛЦЗYНСКИ)

Од 1. априла до 30. јуна ове године самоубиство је извршило 139 припадника армије, док је од почетка пандемије од ковида 19 преминуло њих 67.

У другом кварталу ове године од 1. априла до 30. јуна укупно 139 америчких војника извршило је самоубиство, што је двоструко више него што их је преминуло од почетка пандемије коронавируса! Према званичним подацима Пентагона, како преноси Фокс њуз, самоубиство је извршило 99 активних војника, 14 припадника резервног састава и 26 припадника Националне гарде.

Рок за пелцовање

Што се тиче појединачних родова војске, највише самоубистава извршили су активни припадници армије – 60, осам из састава маринаца, 17 из морнарице и 14 из ваздухопловних снага. Подаци су забрињавајући јер се ради о порасту броја самоубистава у армији, а забрињава и чињеница да је од почетка пандемије од коронавируса преминуло “тек” 67 војника.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У извршној наредби коју је председник САД Џозеф Бајден потписао у августу сви припадници америчких оружаних снага морају да се вакцинишу против коронавируса уколико желе да остану у служби. Рок за вакцинацију се разликује од рода до рода војске. – После пажљивих консултација с медицинским стручњацима, војним командантима и уз подршку председника, утврдили смо да је обавезна вакцинација против ковида 19 неопходна како би се заштитиле оружане снаге и одбранио амерички народ. Да би се заштитила нација, потребна је здрава војска – навео је Лојд Остин, шеф Пентагона.

Цепиво примило тек 65 одсто војника

Портпарол Пентагона Џон Кирби изјавио је да је до данас тек око 65 одсто свих припадника армије потпуно вакцинисано. Пентагон је навео да је у 2020. укупно 580 војника извршило самоубиство, што је за 15 одсто више него 2019, када су 504 војника себи одузела живот.

Прочитајте још:  Гордан Лауц: Ковид потврде су директан пут у катастрофу

Надлежни тврде да нема индиција да је до пораста у броју самоубистава међу припадницима армије дошло услед избијања пандемије коронавируса. Ипак, забрињава чињеница да САД имају убедљиво највише преминулих од коронавируса у свету – чак 743.880, као и инфицираних – чак 45.738.585.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *