Руске трупе поставиле ултиматум турској војсци на северу Сирије

0

Руска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Турска војска и милитанти добили су од Русије тежак ултиматум да одмах зауставе ескалацију ситуације у северним и северозападним регијама арапске републике.

Одбијање да се испуне ови услови подразумеваће тренутну руску интервенцију, изражену у извођењу ракетних, ваздушних и артиљеријских удара.

Мештани су замољени да се држе што даље од могућих сукоба, уз напомену да ће непријатељ бити нападнут.

Познато је да су леци бачени у подручје градова Азаз и Мари, где се у наредних 24-48 сати очекују први сукоби између курдских формација, сиријске војске, иранских специјалних снага и руских трупа, с једне стране, и турске војске и терориста на другој страни.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Свака агресија терориста биће одмах сузбијена. У исто време, Русија је спремна да обезбеди максимално дејство на непријатељске снаге, користећи не само авијацију, већ и бродове способне да изведу оперативни удар крстарећим ракетама на снаге терориста.

Јуче поподне, као превентивна мера, авијација Ваздушно -космичких снага Русије и јединице сиријске војске извршиле су снажне нападе на Идлиб, показујући тиме своју спремност да се супротставе било каквим претњама нових сукоба у Сирији.

Осим тога, сваки терористички напад ће прекршити споразум између Москве и Анкаре и омогућити руској војсци да нападне чак и положаје турске војске.

[table id=1 /]



Вебтрибуне

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *