Бела кућа прави план за вакцинацију деце од 5 до 11 година

1

(Фото: pixabay. com)

Деца од 5 до 11 година у САД ускоро ће моћи да се вакцинишу против ковида 19 у ординацији свог педијатра, локалној апотеци, а потенцијално чак и у школи, саопштила је Бела кућа данас детаљно планирајући очекивано одобрење Фајзерове вакцине за тај узраст.

Савезна регулаторна тела састаће се у наредне две недеље како би анализирали безбедност и ефикасност давања малих доза вакцине против ковида 19 за отприлике 28 милиона америчке деце у тој старосној групи, преноси АП.

У року од неколико сати од формалног одобрења, које се очекује након што Управа за храну и лекове (ФДА) донесе закључак и састанка саветодавног одбора Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) 2-3. новембра, милиони доза ће почети да се испоручују добављачима широм земље, преноси Танјуг.




„Завршавамо оперативно планирање како бисмо осигурали да вакцинације за децу узраста од 5 до 11 година буду лако доступне и удобне. Бићемо спремни, до одлуке ФДА и ЦДЦ, рекао је координатор Беле куће за ковид 19 Џеф Заинтс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Више од 25.000 педијатара и пружалаца примарне здравствене заштите већ је потписало уговоре о испоруци вакцине деци, саопштила је Бела кућа.

Осим лекарских ординација и локалних апотека и школе ће вероватно бити места на којима ће се обављати имунизација.

Бела кућа такође припрема појачану кампању за едукацију родитеља и деце о безбедности вакцине и лакоћи њеног добијања.

Као што је то био случај са вакцинацијама за одрасле, администрација верује да ће препорука особа од поверења, васпитача, лекара и вођа локалних заједница бити од виталног значаја за подстицање вакцинације.

Прочитајте још:  Американци не знају где се налази држава против које би да ратују (Видео)

Иако деца имају мањи ризик од старијих да се озбиљно разболе од ковида 19, најмање 637 особа од 18 и мање година умрло је од коронавируса у САД, према ЦДЦ-у.

Шест милиона америчке деце је до сада имало инфекцију, од којих милион од почетка септембра, а услед ширења заразније делта варијанте.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бела кућа прави план за вакцинацију деце од 5 до 11 година

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *