Овце или вукови?

0

Вук је у српском народу увек био митска животиња. Јер, вук је симбол слободе, немогуће га је припитомити, лукав је, паметан, непоколебљив, поносан, снажан. Kод вукова постоји природна селекција најбољих, најјачих, најмудријих. Сложни су у лову, подели плена, код њих постоји хијерархија. Вук никада не убија другог вука, чак и приликом борбе, јачи показује надмоћност али не убија слабијег вука. Он показује да је вођа тј алфа мужјак али ипак оставља у животу супарника и даје му шансу да преживи. Такође, болесни и нејаки не учествују у продужењу врсте. Због свега наведеног, вукови су обезбедили животну способност, отпорност, прилагодљивост суровим условима опстанка.

А шта данашњи човек чини? Он је све слабији, осетљивији, прихвата све будалаштине које му се сервирају, потрошачки менталитет, јевтина забава, стално нам се намећу сви видови дегенерације, све у име лажних људских слобода и права, а у ствари, све у циљу масовног заглупљивања и лакшег поробљавања. Данашњи човек све чини против здравог разума, против себе, једноставно, човек чини злочин против природе! А против природе се, шта год неки мислили, не може. Тако да данашњи тзв. модерни човек , полако али сигурно иде ка пропасти.
Ствари су просте, ми имамо два избора. Први је, да будемо вукови, да се боримо за себе , своје потомке , своју независност тј против болесног модерног друштва које уништава све праве и природне вредности . Или да будемо део вештачке, безличне масе, тј. да прихватамо све што нам се намеће, у име некаквих лажних слобода, или једноставније речено, да будемо овце за шишање.

Многи данас кажу како је боље бити припитомљен, да се од тога има користи,како је тако лакше живети, да ћемо бити кажњени, изопштени од друштва ако не слушамо. Могуће, неки пси имају леп живот, али су ипак на ланцу и у свему зависе од воље свог господара. Док је вук увек свој, не игра по ничијим правилима. Сваки слободан, здрав, независтан, непоколебљив човек, мора да поштује природу и њене законе, да цени своју слободу и да се бори за њу, упркос свим препрекама и тешкоћама. Све остало је заваравање и води у пропаст и модерно ропство.

Мирко Вејин / Васељенска

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.