Мила Паунић: О епидемиолошким мерама би морали да одлучују лекари. Потребне су пропуснице 24 часа дневно и закључавање на три недеље

5

Мила Паунић

Епидемиолошкиња Студентске поликлинике др Мила Паунић наводи за РТС да се међу студентима бележи повећање броја заражених. Истиче да не памти да су у било којем таласу имали оволики притисак и да све више здравствених радника у тој установи оболева. Поручује да једино лекари могу да одлуче какве епидемиолошке мере ће важити и да ковид пропуснице морају да постоје 24 часа дневно, као и да је следеће закључавање на три недеље.

Мила Паунић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, истакла да нема дилеме да ковид пропуснице морају да постоје 24 часа дневно.

“Ту немам апсолутно никакве дилеме и не слажем се са тим да сме било ко да одлучује сем лекара. Значи, лекар једино може да одлучи какве су епидемиолошке мере које се у једној земљи за овакву ситуацију могу применити. Следеће је сигурно закључавање, затварање по мени на три недеље, а не на две, да бисмо зауставили ову ситуацију коју имамо. Након тога и даље наставити са ковид пропусницама и вакцинацијом из све снаге”, истиче Паунићева.

Наглашава да коронавирус стално мутира и да ће се, ако се не вакцинише довољан број људи, створити таква варијанта вируса да ни вакцинисани неће више бити заштићени.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Мене није изненадио вирус, он ради оно што треба да ради – он мутира где год има шансу да промени и направи такву варијанту вируса да се што већи број људи зарази, јер он хоће да опстане и да живи. Мене изненађујемо ми који имамо вакцину и нећемо да се вакцинишемо и изненађују ме одлуке политичког дела Кризног штаба који има неке мере које нигде у свету не постоје. Нигде у свету не постоје ковид пропуснице три сата, то оригинално решење није добро, то је сасвим сигурно и ми ништа нећемо урадити”, поручује Паунићева.

Прочитајте још:  Путин открио шта је ФСБ сазнао о коронавирусу

Истиче да вирус мутира и да се кроз невакцинисане мења, а када се толико измени направиће и код вакцинисаних теже клиничке слике.

“Ми сада већ имамо код вакцинисаних теже клиничке слике које нису биле у августу, чак ни почетком септембра. Све су горе. Ми сада морамо да имамо 90 одсто вакцинисаних да бисмо ово зауставили”, истиче докторка.

“Не памтим да смо у било којем таласу имали овакав притисак”

Навела је да је протекле недеље обављено више од 420 првих прегледа у Студентској поликлиници, док је контролних било више од 1.000.

“У Студентској поликлиници је већи број и оболелих и оних особа које су позитивне на тесту. Ја не памтим да смо у било којем таласу имали овако велики притисак. Прошле недеље је био највећи број преледа од почетка епидемије. Из недеље у недељу све је већи и број оболелих. Није ни за милиметар боља ситуација у односу на претходне недеље, напротив, нама је у последње три недеље ситуација из недеље у недељу све гора”, наводи Паунићева.



Објашњава да се сатима чека испред ковид амбуланти, те да се неретко деси да се студенти онесвесте због високе температуре.

“Ми апелујемо на њих да се јаве на време, чим осете прве симптоме. Има студената из студентских домова и онда они мало чекају, размишљају да ли су позитивни или не. Неки и калкулишу, јер ако сте у студентском дому, а позитивни сте онда не можете да будете у следеће две недеље у колективу”, наводи Паунићева.

Неки, каже, ураде тест на неком другом месту и уколико немају тешку клиничку слику, врате се у дом што, како каже, никако није добро, јер ће врло брзо доћи до распламсавања и у самим домовима.

Прочитајте још:  Пентагон: Нисмо забележили цурење радиоактивних материја у нуклеарки „Запорожје“

Наводи да се усред превеликог притиска и исцрпљености разбољевају и лекари и сестре.

“Имамо ситуацију да нам се лекари и сестре које раде у ковид амбулантама сваке недеље најмање један, некад двоје и троје из екипе разболи, а сви су вакцинисани. То значи да је концентрација вируса огромна, да је притисак огроман, да је пробијен тај имунолошки да кажемо јако крхки бедем или зид који имамо. Мислим да се мора нешто много озбљније урадити”, истиче гошћа Јутарњег дневника.

Упитана о броју вакцинисаних студената наводи да је он није довољан.

“Још не могу да схватим зашто млади не желе да се вакцинишу. Постковид постаје велики проблем чак и за младе који су имали благу клиничку слику”, истакла је докторка.

[table id=1 /]



(РТС)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Јест се у Србији накотило злотвора, издајника и лажова. Ова Паунић прича бајке како лекари кобајаги треба нешто да одлучују, а зна се да о свему одлучују сатанисти, односно “просветљени” јудео масони-“сионски мудраци” који преко злочиначке СЗО и других наднационалних структура кординирају ток ПЛАНдемије. Тзв. “затварање” на три недеље па после на ко зна колико недеља треба да изгладни народ и баци га на кољена како би пристао на све укључујући и отровни коктел зван “вакцина”. Квази, марионетска, власт се поиграва са стрпљењем народа, а то можда и јест циљ и резервна варијанта јудео банкара-изазвати бес народа и свеопшти хаос.

  2. “Значи, лекар једино може да одлучи какве су епидемиолошке мере”
    А који лекар пизда ти материна!!! ТИ и конови? да поновимо још једном ПИЗДА ТИ МАТЕРИНА!!! јел они корумпирани $$$$, лихварским и политичким друштвеним привилегијама ИЛИ они кији НЕгирају и доказују не постојање “пандемије” и који су прозорили тровачину и хемуџа-биолошки рат са навлакушом људи на убијање вакцина од колевке па до старачког дома, као из времена “шпанског грипа”
    Катан, перје, наћелаво, наголо правац септчка … већ виђено 45 са сарадници окупатора капоима, 45=22 живи били и дочекали јавна погубљења праведна казна за аушвиц убијања у “ковид болницама”
    “Заразна” болест која убија само у болницама људе ваксоване и неваксоване ( на респираторима-“не питајте како набављени као и вакцине” ха, ха ) а да нико није крепо на послу, њиви, улици, шуми … ОСВЕСТИТЕ СЕ ЉУДИИИИИИИИИИ пуштајте из затвора легије невоља мора доћи до обрачуна

  3. Пошто ли су платили ову будалину,
    да сеХРе овакве будалаштине?

    Које бре вакцине?
    Има само отров, који се узима на своју
    одговорност и потпис…

    Боди се ти глупачо иглама и боди
    своју децу и укућане, кад си г$вно.

    Факирско г$вно.

  4. Јел ово на медицинском факултету на пракси из хирургије ваде мозгове будућих лекара па су исти у стању да одвале овакве глупости?
    —„Ми сада већ имамо код вакцинисаних теже клиничке слике које нису биле у августу, чак ни почетком септембра. Све су горе. Ми сада морамо да имамо 90 одсто вакцинисаних да бисмо ово зауставили“, истиче докторка.—
    ВАКЦИНИСАНИМА ЈЕ СВЕ ГОРЕ, И ЗАТО ТРЕБА ШТО ВИШЕ ЉУДИ ВАКЦИНИСАТИ???
    Колико процената мозга је нефункционално код особе која ово озбиљно изјави!???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *