Откривена нова малверзација хрватског председника; Милановић без докумената желео да пошаље војску у БиХ

0
ким

Зоран Милановић. (Фото: Јутјуб)

У јеку сукоба између хрватског премијера Андреја Пленковића и председника Зорана Милановића, који је кулминирао одлуком министра одбране да пензионише шефа војног обезбеђења шефа државе, хрватско Министарство одбране објавило је детаље скандала који је спречен у марту ове године.

Наиме, Милановић је желео да пошаље у суседну Босну и Херцеговину неколико припадника Почасно-заштитне бојне, на обележавање размене бугојанских логораша, што би значило да припадници Хрватске војске ступе на тло Босне и Херцеговине без да је унапред урађена потребна процедура и набављени сви потребни документи.



Наводно су припадници те војне јединице која штити председника државе већ били упућени према Босни и Херцеговини и пре него што је министар одбране Марио Баножић то одобрио.

Ишли су без потписаних путних налога, на крају су враћени, а сада Министарство одбране тврди да је могао да уследи међународни скандал да су без дозвола ушли у БиХ. „Доношењем одлуке то је спречено“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *