Ово мора у затвор – Зорана: Рио Тинто шанса Србије, ви сте надриеколози

0

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике истакла да противници овог и других пројеката желе да узбуњују народ.
Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Прибоју, где је отворена нова топлана на биомасу, да је за поједине политичаре и оне који то желе да буду очигледно почела предизборна кампања, у којој ће главна тема бити заштита животне средине, односно злоупотреба овог питања.

Она је, одговарајући на питање новинара о нападима на њу због пројекта „Јадар”, рекла да је то развојна шанса за Србију, али да постоје услови који треба да буду испуњени.



„Србија је једина у свету која има јадарит, а унутар њега су и литијум и бор – критичне минералне сировине када говоримо о климатским променама у свету. Овај пројекат је добар, то је развојни пројекат који ће обезбедити другачију позицију и слику Србије у свету када говоримо и о енергетици и борби против климатских промена. Мислим да је то добар пројекат, али постоје услови које мора да испуни”, истакла је Михајловићева.

Додаје да се први тиче животне средине и да ће морати да се испуне сви стандарди, не само наши већ и светски у овој области. Други услов је да Србији обезбеди максималну корист, а то је комплетан ланац производње, навела је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Поред рудника, желимо и фабрику литијумских батерија и електричних возила. То значи и посао за више хиљада људи, од тога само две хиљаде у руднику и допринос БДП-у од 17 милијарди евра. Трећи услов је да грађани то подрже на референдуму пошто добију све информације”, рекла је она.

Прочитајте још:  На Србију 1999. бачено више бомби него на Енглеску током Другог светског рата!

Михајловићева је истакла да противници овог и других пројеката желе да узбуњују народ.

„Шта год они говорили, суштина је да држава мора да уради све да земља настави да се развија. Сви који желе да се врате 140 година уназад, а и тада су против изградње железнице говорили да је то црна змија, да жене неће због пруге имати деце, нека се и врате у то доба, али нека баце своје мобилне телефоне, лаптопове, нека искључе струју. Све је то литијум и бакар, а Србија је пребогата тим критичним минералима. Понављам, све што буде здраво, потрудићемо се да буде реализовано”, поручила је министарка, пренео је Танјуг.

[table id=1 /]



Србин инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *