Кривична пријава против премијерке и министра здравља

4

(Фото: Бета)

Демократска странка, Скупштина слободне Србије и председник Синдиката лекара и фармацеута Србије Раде Панић поднели су кривичну пријаву против премијерке Ане Брнабић и министра здравља Златибора Лончара.

Пријава је поднета због “сумње да су извршили кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије и у стицају са кривичним делом тешко дело против здравља људи, као и злоупотреба службеног положаја”.

“Све су ово кривична дела која ми стављамо на душу и на терет ових двоје људи”, рекла је заменица председника Демократска странке Драгана Ракић новинарима испред Министарства здравља.





ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Образлажући разлоге подношења кривичне пријаве против председнице Владе Ане Брнабић и министра здравља Златибора Лончара, Ракић је оценила да су све противепидемијске мере доношене “на основу дневних истраживања јавног мнења”.

“Дневно истраживање јавног мњења је оно што је нама одређивало и на основу чега се управљао Кризни штаб (за борбу против коронавируса) које ће се мере примењивати и када ће се примењивати. А смисао свега тога је да овај режим, на челу са (председником Србије) Александром Вучићем остане што дуже на власти”, рекла је Ракић.

Према њеним речима, Влада Србије је донела “политичку одлуку да животима грађана плаћа свој опстанак на власти”, преноси РСЕ.





Председник Синдиката лекара и фармацеута Србије Раде Панић оценио је да премијерка “није компетентна” да одлучује о епидемијским мерама, што, према његовим речима, врло јасно пише у Закону о заштити становништва од заразних болести и да би, по тренутној ситуацији, морао да реагује министар здравља.

“То што овог тренутка, чак и струка у Кризном штабу, која знамо колико се брукала све ово време, тражи много драстичније мере него што постоје, ако уопште постоје, то довољно говори колико је ова власт дрска и безобразна”, истакао је Панић, а преноси РСЕ.

Прочитајте још:  МОГУЋЕ И ЗАТВАРАЊЕ ВРТИЋА? Славко Гак: Чекамо одлуку Кризног штаба, спремни смо за сваку нову меру

Он је истакао да је здравствени систем толико оптерећен да због ковида “умиру и не-ковид пацијенти”.

“Једно једино питање за судију. Да ли је то што је премијерка одбила да уведе мере довело до тога да преоптерећење здравственог система буде такво да се деси да имамо један смртни случај”, казао је Панић.





Нагласио је да ће се потрудити да та пријава стигне до свих европских посланика, јер је убеђен да институције неће реаговати на њу.

“Ниједан политичар не сме да се пита. Они треба да седе негде иза и да пусте министра да на основу препоруке републичке стручне комисије за заразне болести и података Института за јавно здравље Батут, али комплетних података, донесу оно што су мере. Нека у овом тренутку само испоштују предлог струке из Кризног штаба. Бићемо задовољни”, рекао је Панић.

Медицински део Кризног штаба захтевао је на поменутој седници Кризног штаба пре десет дана усвајање много рестриктивнијих мера и тражио да то буде јавно саопштено.

Извор: БИЗЛифе

[table id=1 /]

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Кривична пријава против премијерке и министра здравља

  1. Злочинце треба тужити јер су вршили терор (неоправдане и незаконите тзв. куртона “мере”) над грађанима кршећи Устав и постојеће законе, због чега су многи људи умрли од стварних и опасних болести јер им није на време пружена законом загарнтована здравствена услуга. Људима је, неоправдано и незаконито, одузета слобода, право на рад, дружење, кретање, наметнута душепогубна “вакцинација” отровним коктелом… Не само премијерку и министра здравља, већ треба тужити и “председника” (сотонистичку марионету), све чланове тзв. “кризног” штаба, поједине директоре болница, лекаре… Али не треба се много уздати у одговарајућу судску пресуду јер су и судови корумпирани и под контролом глобалиста-јудео банкарске сотонистичке елите која жели, не само поробити човечанство, већ и уништити људску врсту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *