Први откази због ковид потврда

0

Више радника Центра за рехабилитацију Станичић добило је отказ јер нису доставили доказ о вакцинацији против ковида.
Из хрватског министарства рада и социјалне заштите потврђено је да је четворо запослених Центра за рехабилитацију у Станчићу добило отказ јер нису имали ковид потврду, као и да је уговор раскинут са једном запосленом Центра за социјални рад Вуковар, али на њен захтев.„Што се тиче запослених Центра за рехабилитацију Станчић, четири запослена су одбијала да поступе у складу са Протоколому о спровођењу Одлуке Стожера цивилне заштите РХ о увођењу посебне безбедносне мере обавезног тестирања свих запослених у делатности социјалне заштите, навели су из министарства.

У саопштењу се додаје да с обзиром на то да запослени нису доставили одговарајући доказ о вакцинацији против ковида или прележаној болести, имали су обавезу тестирања коју су непрекидно одбијали.

„Стога је радницима 8. октобра упућено писано упозорење о кршењу обавеза из радног односа. Будући да су радници наставили поступати противно Одлуци, покренут је поступак отказивања уговора о раду уз саветовање с Радничким већем, које је дало сагласност на планиране отказе. Радницима је са данашњим даном отказан уговор о раду због понашања, поштујући све обавезе из радног односа,“ наводе из министарства.

Додају и да је једној запосленој Центра за социјални рад у Вуковару је на нен захтев отказан уговор о раду.

„Ови откази су изузетак у систему социјалне неге у којем су запослени од почетка пандемије показали изузетно висок ниво одговорности и професионалности, закључују из Министарства.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Курир.рс/Јутарњи лист

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.