Италијански институт за здравље драстично смањује свој званични број умрлих од ковида

0

NurPhoto via Getty Images

Италијански Виши институт за здравље драстично је смањио званични број умрлих од КОВИД-а за преко 97 одсто након што је променио дефиницију смртног исхода за некога ко је умро од ковида, а не са ковидом.

Италијански лист Ил Темпо преноси да је Институт ревидирао наниже број људи који су умрли од ЦОВИД-а, а не са КОВИД-ом са 130.000 на мање од 4.000.

„Да, добро сте прочитали. Испоставило се да 97,1% смртних случајева до сада приписаних ковиду није било директно узроковано ковидом“, пише Тоби Јанг.



Од 130.468 смртних случајева регистрованих као званични смртни случајеви од ЦОВИД-а од почетка пандемије, само 3.783 се могу директно приписати само вирусу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сви остали Италијани који су изгубили живот имали су између једне и пет већ постојећих болести. Од оних старијих преко 67 година који су умрли, 7% је имало више од три пратећа обољења, а 18% најмање два“, пише Јанг.

„Према подацима Института, 65,8% Италијана који су умрли након инфекције Ковидом било је болесно од артеријске хипертензије (висок крвни притисак), 23,5% је имало деменцију, 29,3% је имало дијабетес, а 24,8% атријалну фибрилацију. Додајте томе, 17,4% је имало проблеме са плућима, 16,3% је имало рак у последњих пет година, а 15,7% је патило од претходних срчаних инсуфицијенција.



Нова дефиниција Института о смрти од ЦОВИД-а значи да је ЦОВИД убио мање људи у Италији од (шапните) просечног напада сезонског грипа.

Ако би сличну промену направиле друге националне владе, званични број смртних случајева од ЦОВИД-а био би смањен за разлику већу од 90 одсто.

Прочитајте још:  Да ли ће Алија Изетбеговић остати сакривен иза масакра српских војника и језивих злочина одреда “Ел Муџахедин”?

Не очекујте да ће многи други следити њихов пример, с обзиром на то да су владе уложиле толико свог ауторитета у ширење претње коју представља вирус.

На пример, бихејвиорални психолози у Великој Британији радили су са државом да намерно „преувеличају“ претњу ЦОВИД-а путем „неетичких“ и „тоталитарних“ метода пропаганде како би уплашили јавност и масовно се придржавали епидемијских мера.

И успело је.



Истраживање спроведено након првог затварања показало је да је просечан Британац мислио да је од КОВИД-а 100 пута више људи умрло од званичног броја умрлих.

Сада схватамо да је број људи који су умрли од „ковида“, а не са „ковидом“ мањи од једне десетине онога што је званично пријављено као укупан број смртних случајева од ЦОВИД-а.

Упркос промени, Италија би још могла да донесе одлуку да вакцину против КОВИД-19 учини обавезном, иако остаје непрецизирано како ће се таква шема наметнути.

[table id=1 /]



Превод: Васељенска / Извор: Самит Њуз

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *