Зашто не треба јести пилетину сваки дан

0

(фото:Профимедиа)

Ово месо сматра се често најбољим јер се од њега може припремити скоро свако јело, ипак, превише протеина које садржи може направити проблем организму

Разноврсна исхрана је кључ здравог живота, а то се односи и на пилетину – превише истих намирница никако не може да буде добро. Иако није калорична ипак може да доведе до накупљања килограма, што је свакако лоше за здравље срца. Такође, садржи пуно протеина, који додатно могу направити проблем.

Превише протеина

У идеалном случају, око 10 до 35 процената вашег дневног уноса калорија требало би да се састоји од протеина. Али, превише протеина у организму може да доведе до накупљања масноћа. Превише масноће доводи до пораста телесне тежине што даље повећава ниво липида у крви. Зато не претерујте са свакодневном конзумацијом овог меса.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Здравље срца Превише пилетине у исхрани може да доведе до повишеног нивоа холестерола, а сви већ јако добро знамо да је он повезан с болестима срца и крвних судова.

Проблеми са одржавањем тежине

Конзумација превише протеина животињског порекла, попут пилетине, може отежати одржавање здраве тежине. Особе које могу без меса, попут вегана, често имају нижи индекс телесне масе од особа које једу месо сваког дана.

Веће шансе за тровање храном

Припремање пилетине и није тако лаган задатак. Ако месо нисте до краја припремили или је поврће дошло у контакт са свежим месом или сте оставили то исто обрађено месо да лежи на сунцу, велике су шансе да се можете отровати храном. Ради се о бактеријама које се налазе у сировом месу, попут салмонеле које могу довести до озбиљних проблема.

Прочитајте још:  Необично освежење: Сладолед од краставца и лимуна

Веће шансе за резистенцију на антибиотике

Уобичајена је пракса међу узгајивачима живине да дају антибиотике пилићима. Једући ову пилетину, људи тада могу постати отпорни на ове лекове. Дакле, уколико имате неку врсту инфекције и пијете антибиотике, велике су шансе да лек не делује онако како би требало.

[table id=1 /]



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *