Аустралија прети грађанима запленом домова и банковних рачуна због кршења ковид мера

1

Anti-lockdown protest in Sydney in August, AP image

Више извештаја из Аустралије протеклих дана потврдило је да владе држава и територија прете да ће запленити домове и банковне рачуне грађана због неплаћених казни за ‘КОВИД прекршај’. Ово што већи део становништва земље сада живи под мандатом вакцинације који је повезан са запошљавањем: узмите вакцину или се суочите са отказом, говоре многим Аустралцима.

На пример, нови извештај у Дејли Мејлу прегледао је свеже владине податке које је прикупила здравствена управа Квинсленда. Утврђено је да „становници Квинсленда који су примили новчане казне за кршење правила о Ковид-19 ризикују да им се заплене домови и замрзну банковни рачуни у владиној акцији да би наплатили 5,2 милиона долара за отплату“.

Преко 3.000 случајева неплаћених казни нагомилало се широм те велике североисточне аустралијске државе – али тренутни број може бити много већи – с обзиром да последњи доступни подаци прате заостале казне до краја септембра.



Пишући о потенцијалним казненим мерама којима Државни регистар за извршење казни (СПЕР) сада прети аустралијским грађанима, Бризбејн тајмс наводи:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„СПЕР је предузео „активну примену” на још 18,4 одсто новчаних казни, у вредности од око милион долара, за које је портпарол рекао да „могу укључивати заплену банковних рачуна или плата, регистрацију наплате имовине или суспендовање возачких дозвола”.

Преосталих 25,2 процента казни било је или под истрагом или је још увек отворено за плаћање без предузимања даљих радњи.“

Тако ефективно велики делови Аустралије доживљавају да влада сада врши потпуну контролу над њиховим животима – одузимајући све грађанима, који очигледно још увек немају право на регрес: новац приватних грађана, имовина, па чак и могућност да слободно превозе своја возила су угрожени.

Од почетка пандемије, Аустралија (као и њен мањи пацифички сусед Нови Зеланд) је на глобалном челу апсолутне Ковид лудости – било да власти хапсе људе у јавним парковима зато што не носе маске, или да се полиција појављује на прагу резиденције да их испита о њиховим ставовима против закључавања, или такође терати савршено здраве људе на вишенедељни хотелски карантин о индивидуалном трошку.

Прочитајте још:  Рафинирање коронавируса обављено је у америчким биолошким лабораторијама у Украјини

У тој последњој напомени, Бризбејн Тајмс каже да би још већем броју људи могла бити уништена кредитна историја јер држава позива утериваче дугова за претходне трошкове који произилазе из принудног хотелског карантина:

Изван рада СПЕР-а, Квинслeнд Хелт предузео је необичан корак позивајући приватне утериваче дугова да потраже 5,7 милиона долара у износу од 2045 значајно закаснеле фактуре за хотелски карантин.

„Становници Квинсленда с правом очекују да ће путници плаћати боравак у хотелима у карантину и да неће дозволити пореским обвезницима да плаћају рачуне“, рекла је портпаролка Квинсланд Хелта.



У орвеловском новоговору о лудости за спровођење Ковид мера, они које је држава приморала да буду закључани у хотелском карантину у обавезној потпуној самоизолацији недељама за редом називају се само „путницима“.

У међувремену, у суседном Новом Зеланду, премијерки Џасинди Ардерн сада је довољно удобно да отворено и јавно призна шта су многе од ових драконских акција сузбијања ковида заправо…

[table id=1 /]



Извор: Зиро Хеџ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Аустралија прети грађанима запленом домова и банковних рачуна због кршења ковид мера

  1. ако има неко ко живи у Аустралији да нам посведочи да ли су ова приче тачне или пренадуване? постоји могућност да се шире лажи као ето негде преко пуно мора и брда су мере горе, да би нас омекшали и лакше припремили и навукли на нова срања. Од неких који прате и гледају концерте аустралијских бендова може се чути да је на концертима све уобичајено, а у неким коментарима који процуре на чланке о ковид насиљу у Аустралији јављају се читаоци и кажу да претерују, серу и да су плаже пуне … не треба веровати сваком јер ово је ГЕНОЦИДНИ РАТ ТРОВАЊЕМ “ВАКЦИНАМА” и лажима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *