Излио се Јадар код Лознице због обилних падавина за само 24 часа, поплављене њиве

0

(фото:НСПМ)

Обилне падавине и леденице за само један дан изазвале су поплаве и начиниле огромну штету селима.

Река Јадар, у горњем току, од Кривајице према Завлаци и Осечини, напунила је и препунила корито. На неким местима вода је изашла из корита на оближње њиве. Непрестана киша пуни корито, које постаје тесно, пишу Новости.

Дуго најављиване падавине у Србији, захватиле су и западни део земље. Киша која је падала током читавог дана на територији општине Пожега претворила се у град величине кликера, који је падао око десет минута у селу Горобиље, а том приликом причињена је материјална штета на пољопривредним усевима, преноси Блиц.



„На сву срећу, за многе културе сезона је завршена, ко је имао шта да убере и прода, то је на време учинио и није било велике штете. Малина које има највише у овом крају већ је смештена у хладњаче и чека цену. Много мука је нас сељаке снашло, нарочито због временских неприлика, са којима смо се борили читаве године, а ево не заобилази ни сад у новембру“, казао је за РИНУ, Филип Пауновић из Горовиља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *