Како да ЛИЦЕ остане свеже током целе недеље: ДОМАЋА маска са КВАСЦЕМ за све типове коже

0

Фото: Shutterstock

Пекарски и пивски квасац богат је витаминима Б групе, као што су витамини Б1, Б2, Б6 и Б12. Они су веома значајни за правилан рад читавог организма, а посебно коже. Њихов недостатак у исхрани, одражава се на скоро све процесе у организму.

Чули сте можда да је добар савет онима који имају мањак ових витамина у телу да повремено размуте мало парче квасца у води и попију, како би надокнадили њихов недостатак. Како укус није пријатан, увек можете да се ослоните на суплементе и додатке исхрани, али ово је природна замена.




Квасац није богат само витаминима, већ и минералним материјама као што су калијум, калцијум, магнезијум, натријум, хром, гвожђе, бакар, манган, цинк и фосфор. Има и есенцијалних аминокиселина, можемо издвојити инозитол и п-аминобензојеву киселину, али њих има у нешто мањој мери.

Припрема маске за лице са квасцем

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Коцкицу квасца, најпре је потребно да је измрвите виљушком у некој мањој чинији. Ако вам теже иде, одмах на почетку можете додати једну кашику млаке воде. По потреби додаћете још једну- две кашике млаке воде да бисте добили течну смесу.
Квасац је увек потребно нечим разредити, да бисте добили течну масу. У овом случају, пазите да не претерате са водом, јер не би требало ни да смеса буде много ретка. Разређујете док не добијете масу попут глине. Када сте умутили квасац, можете почети са наношењем на кожу лица и врата.

Маску од квасца увек наносите прстима, јер је тако најлакше. Претходно увек добро умијте лице, како бисте упили све храњиве састојке из маске. Одмах по наношењу, приметићете да се маска на лицу стеже и суши. Сачекајте неких пола сата, па млаком водом уклоните са лица.

Прочитајте још:  Три ствари због којих мушкарци губе главу за женом: Ове женске особине заробиће његово срце заувек!

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *