Нишки угоститељи од вечерас додатно скраћују радно време због ковид пропусница

0

(фото:НСПМ)

Председник Удружења угоститеља “Константин” Бојан Митић рекао је да ће највећи број угоститеља у Нишу скратити радно време до 20.00 часова због ступања на снагу мере која предвидја важење ковид пропусница од тог времена.

Митић је рекао да је након што су ковид пропуснице први пут уведене, мање од пет одсто угоститеља је радило након 22.00 часа, а сада ће, додао је, тај проценат бити исти или мањи.

„Одлучујемо се за скраћење радног времена јер су санкције предвиђене за кршење мера ригорозне“, казао је Митић.



Према његовим речима, већина угоститеља има међу својим запосленима оне који се нису вакцинисали, „што им закон и Устав дозвољавају“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не можемо да због тога дискриминишемо запослене, јер би тиме дошли у опасност да нас неко тужи. Због тога се одлучујемо на скраћење радног времена, без обзира колико то утицало на наше пословање“, изјавио је Митић.

Он је казао да угоститељи имају бројне недоумице у вези ковид пропусница и зато се одлучују да иду „линијом мањег отпора“.

„Не знам како изгледају те ковид пропуснице и да ли имам право у увид у лична документа људи, а све то подлеже неким санкцијама“, истакао је Митић.

Због увођења ковид пропусница, додао је, угоститељи су принуђени да поједине прославе откажу или одложе.

„Пословање је тешко одрживо. У расходној страни је остала иста цифра, а приходовна страна нам се сваком уредбом све више и више смањује“, нагласио је Митић.

Координатор Комуналне милиције Дејан Митић у Нишу рекао је за локалне медије да су током викенда кажњени власници три угоститељска објекта са по 300.000 динара јер су након 22 сата у објектима били гости без валидних ковид пропусница.

Прочитајте још:  У САД за недељу дана против ковида вакцинисано 900.000 деце од пет до 11 година

Гости без ковид пропусница, њих 18, кажњени су са по 5.000 динара, три одговорна лица у тим објектима кажњена су са 150.000 динара, а ковид редари добили су казну од по 30.000 динара.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *