У САД за недељу дана против ковида вакцинисано 900.000 деце од пет до 11 година

0

Izvor: REUTERS/Mike Blake

Око 900.000 америчке деце старе од пет до 11 година добило је прву дозу антиковид вакцине Фазјер од почетка вакцинације тог узраста пре недељу дана у САД.

Ово је „добар почетак“, оценио је координатор за борбу против пандемије у Белој кући Џеф Зајенц, објављујући ове податке на недељној конференцији за новинаре.

Он је рекао да очекује убрзање стопе вакцинације наредних недеља пошто се центри за вакцинацију постепено снабдевају са дечјом дозом антиковид вакцине.



САД имају 28 милиона деце старости између пет и 11 година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зајенц је рекао да је већ заказано још 700.000 вакцинација у апотекама.


Прочитајте: 


Вакцинације могу да се обаве поред апотека код неких педијатара, у дечјим болницама или на новим местима посебно установљеним за ову кампању. Укупно 20.000 места за вакцинацију деце је предвиђено, додао је Зајенц.



Вакцинације за тај узраст почеле су прошле недеље када су стигла одобрења здравствених власти. Вакцина се и деци даје у две дозе, са три недеље размака, али доза је прилагодјена на 10 микрограма, у односу на 30 микрограма за старије.

„Иако су деца отпорнија на овај вирус од одраслих они су исто под ризиком“, подсетила је Рошел Валенкси, директорка Центра за спречавање и борбу против болести (ЦДЦ), главне ; савезна здравствене агенције у САД.

Прочитајте још:  Градски превоз у четири фазе: Како ће изгледати повратак путника

Валенски је подсетила да САД и даље бележе у просеку 73.000 новозаражених од ковида-19 дневно, и око 1.000 умрлих дневно.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *