Кривокапићева власт: Причешћивање, али под једним условом

0
једна, гора, општина, попис

Foto: Depositphotos, natanaelginting

Новим мерама које су на снази у ЦГ од данас до 1. децембра, верске заједнице су обавезне да своје активности прилагоде актуелној епидемиолошкој ситуацији.
Забрањено је додиривање и било какав физички контакт са предметима од заједничке употребе. То уједно значи и причешћивање истом кашичицом.

Обреди уз присуство верника у верском објекту могу се обављати, али да се обезбеди најмање 10 квадратних метара (m2) простора по особи.



„Верске обреде уз присуство верника на отвореном обављати уз обезбеђивање најмање четири квадратна метра по особи. Обавезно је придржавање мера које се односе на правилно ношење маске и одржавање дистанце од два метра. Забрањено је задржавање дуже од 30 минута. Забрањено је додиривање или било какав физички контакт са предметима од заједничке употребе“, истиче се у мерама.

Верске заједнице су обавезне одредити једну или више особа које ће контролисати да ли верници приликом уласка и боравка у верским објектима носе заштитне маске и поштују меру минималне физичке дистанце.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„На уласку/изласку из верских објекта обезбедити средства за дезинфекцију руку и јасно истакнути обавештење о највећем могућем броју особа које истовремено могу бити у верском објекту уз поштовање ношења маске и физичке дистанце од најмање два метра“, истиче се у саопштењу Министарства здравља.

Такође, верске заједнице су обавезне да активности кад год је то могуће преносе путем радио или ТВ програма или на други начин који ће омогућити верницима да присуствују верским активностима без доласка у верске објекте.

Верске обреде уз присуство верника на отвореном обављати уз обезбеђивање најмање 4 м2 по особи.

Прочитајте још:  КАМПАЊА ТЕРОРА СТРАХОМ СЕ НАСТАВЉА: Брнабићка подигла улоге - драматично обавештење грађанима

Обавезно је придржавање мера које се односе на правилно ношење маске и одржавање дистанце од два метра. Забрањено је задржавање дуже од 30 минута.

[table id=1 /]



Б 92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *