Немачка привремено обуставила сертификацију “Северног тока 2”

1

(фото: © Nord Stream 2 / Paul Langrock)

Немачки регулатор (Федерална мрежна агенција) је обуставио сертификацију “Норд стрим 2 АГ”, као независног оператера гасовода “Северни ток 2”, наводи се у саопштењу.
“Као резултат провере докумената, агенција је дошла до закључка да се сертификација оператера гасовода “Северни ток 2″ може разматрати само ако оператер има правну форму, у складу са немачким законом”, наводи се у саопштењу.
Процес сертификације ће бити настављен када оператер са седиштем у швајцарском граду Цуг преда основни капитал, везан за гасовод, немачкој “ћерки”, навео је регулатор.



Подсетимо, процес сертификације „Норд стрим 2 АГ“ као независног оператера гасовода, одвија се у две фазе: прво немачки регулатор прави нацрт одлуке а потом га процењује Европска комисија. Читав процес би могао да траје неколико месеци. Берлин је од Москве већ добио читаву документацију.
Гасовод „Северни ток 2“ полази од обале Русије преко Балтичког мора до Немачке и чине га два крака укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње. Његова изградња завршена је 10. септембра.

[table id=1 /]



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Немачка привремено обуставила сертификацију “Северног тока 2”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *