Ево зашто је Бил Гејтс одједном почео да оспорава ефикасност вакцина!

0

Бил Гејтс (Фото: фото: © REUTERS/Jason Lee / RT)

Да ли је Бил Гејтсу јасна разлика између компјутерског вируса и људског вируса (направљеног у лабораторији)? Очигледан одговор је, НЕ, није му јасна разлика..
У једном изненађујућем интервјуу, Бил Гејтс је рекао следеће: „Нисмо имали вакцине које блокирају пренос. Имамо вакцине које вам помажу у здрављу, али оне само незнатно смањују пренос. Потребни су нам нови начини вакцинације.”

Чудно је како о “лековима” говори као да су софтвер.

Пробајте, погледајте како ради. Када нађете проблем, потражите техничаре.

Свако ново понављање је експеримент.



Већина људи нема појма како би тако богата и “паметна” особа могла бити тако нејасна по питању битних питања сложене биологије ћелије. Хаковање људског тела, побољшање његовог постављања и преузимања, сигурно је злокобнији изазов од измишљања и управљања компјутерима које је направио човек.

Релативни недостаци ове вакцине за заустављање инфекције и преноса сада су добро познати. Постоји разлог за веровање да они постижу толико барем за угрожену популацију.

Гејтсова чудна размишљања су: „Потребан нам је нови начин примања вакцина“?

Његова каријера у Мицрософт-у и његово настојање да успостави оперативни систем Wиндоwс. До раних 1990-их, сматран је основним мозгом персоналног рачунара. Сигурносна разматрања против вируса нису била део његовог дизајна, међутим, једноставно зато што није много људи користило интернет па је ниво претње био низак. Претраживач није измишљен све до 1995. Сигурност персоналних рачунара није заправо било питање којим се Мицрософт бавио.

Занемаривање овог разматрања претворило се у катастрофу. До раних 2000-их, постојале су хиљаде верзија злонамерног софтвера (који се називају и грешке) које су плутале интернетом и заражавале рачунаре који користе Wиндоwс широм света. Буквално су јеле хард диск-ове. Исисали су податке. Наметнули су рекламе људима. Упали су у ваш простор са чудним искачућим прозорима. Уништавали су корисничко искуство и угрожавали будућност целе индустрије.

Проблем злонамерног софтвера назван је вирусима. То је била метафора. Метафора!

Нестварно.

Није јасно да ли је Гејтс то заиста разумео.

Компјутерски вируси нису ништа попут биолошких вируса.

Да бисте одржали чист и функционалан хард диск, по сваку цену желите избећи и блокирати компјутерски вирус. Свако излагање је лоше излагање. Поправак је увек избегавање до искорењивања.

Са биолошким вирусима, еволуирали смо да се суочимо са њима кроз изложеност и дозволимо нашем имуном систему да се развије да их преузме. Тело које блокира све патогене без имунитета је слабо које би умрло при првом излагању чак и најслабијег вируса, што ће сигурно доћи у неком тренутку у модерном друштву. Имуни систем који се супротставља већини вируса и опоравља постаје јачи.

То је огромна разлика коју Гејтс никада није схватио.

Без обзира на то, појава безброј компјутерских патогена у основи је угрозила његово најпоносније достигнуће. Мицрософт је грозничаво тражио решење, али креативност војске злонамерног софтвера напредовала је пребрзо за његове инжењере.

Други су осетили прилику. Компаније специјализоване за антивирусни софтвер пословале су од 1990-их, али су постале софистицираније почетком 2000-их. Када интернет постане довољно брз, ови софтверски пакети могу се свакодневно ажурирати. Постојале су све новије компаније, свака са другачијим методом и другачијим маркетиншким и ценовним моделом.

На крају је проблем углавном решен на персоналном рачунару, али је за то требало десет година. Чак и сада, Мицрософт-ови производи су мање заштићени од Аппле-ових, а Мицрософт тек треба да се приближи ублажавању проблема нежељене поште на својој матичној е-пошти.

Чувањем од вируса из компјутера представља највећу професионалну борбу у Гејтсовом животу.

Лекција коју је научио била је да је блокирање и искорењивање патогена увек пут напред. Оно што никада није схватио је да је реч вирус само метафора за нежељени и непожељни компјутерски код. Аналогија се распада у стварном животу.

Након што се коначно повукао из Мицрософт-ових операција, Гејтс је почео да се бави другим областима, као што то обично раде новопечени богаташи. Често замишљају да су посебно способни да се носе са изазовима у којима други нису успели само због њихових професионалних успеха. Такође, до овог тренутка у својој каријери, био је окружен само улизицима који нису хтели да прекину његово спуштање у мрзовољу.

И на коју тему је кренуо? Он би са светом патогена учинио оно што је учинио у Мицрософт-у: искоренио би их!

Почео је са маларијом и другим проблемима и на крају је одлучио да их све преузме. И које је било његово решење?

Наравно: антивирусни софтвер. Шта је то? То су вакцине. Ваше тело је чврсти диск који би он спасио својим софтверским решењем.

На почетку саме пандемије, Гејтс је снажно заговарао затварања. Његова фондација је до тада већ финансирала разне лабораторије са милијардама долара, универзитете и директно научнике. Велике количине Гејтсовог новца ишле су компанијама које производе вакцине. Сви који су слушали Гејтса, и његова мишљења на ТЕД говору, схватили су колико он зна, тј. не зна о људским вирусима и вирусима у животу.

Знао је много мање него што би било ко могао открити читајући књигу о ћелијској биологији за почетнике. Није могао дати ни основно објашњење вируса и њихове интеракције са људским телом које се уче у Основној Школи. Па ипак, овде је држао предавања свету о надолазећем патогену и шта треба учинити у вези са њим.

Његов одговор је увек исти: више надзора, више контроле, више технологије.

Једном када схватите једноставност његових суштинских забуна, све остало што каже има смисла са његове тачке гледишта.

Њему треба помоћ! Доктор, и то у установи затвореног типа..

Јер се чини да је он заглављен у заблуди да је људско тело само мали точкић у масовној машини званој друштво која очајнички треба његово менаџерско и технолошко вођство да би побољшали колективни оперативни систем.

Али, он то ни са Wиндоwс-ом није успе..

Богаташи, са њиховим претеривањима, умишљеним и безпотребним утицајима: понекад шармантни, некад(ретко) добронамерни, већином злонамерни..

Но, Гејтсов утицај на епидемиологију био је изузетно погубан, али није јасно да ли он то уопште зна.

Истина је да је он имао огромну корист од затварања, продаје вакцина. Дакле његово лично незнање га је богато наградило. А што се тиче његовог утицаја на свет, будућност му то неће опростити!

[table id=1 /]



Nulta Tačka/ TheBrownstoneInstitute

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *