ПОКРЕТ ЕКОЛОШКИ УСТАНАК: Ова власт је законом о референдуму укинула право својине и претворила нас у страну колонију!

0
пројекат

Након усвајања закона о референдуму од стране Владе Републике Србије, по коме референдум постаје још један инструмент за спровођење интереса власти, а супротно интересима грађана, у скупштинску процедуру ушао је закон о екпропријацији којим се најављује озбиљно угрожавање једног од основних права загарантованих Уставом Републике Србије – право својине. Према предложеном закону, држава ће моћи да, под маском јавног интереса, власницима непокретности привремено одузме земљиште “за потребе смештаја радника, материјала, машина, или извођења радова у функцији изградње објекта или установљавања службености”.

Очевидна сврха предложеног закона о експропријацији, као и претходно усвојеног закона о референдуму, јесте убрзана реализација приватних и тајних договора склопљених између припадника напредњачког режима и компаније Рио Тинто. Држава је компанији Рио Тинто, супротно чак и сопственим исказаним намерама о расписивању референдума, већ ставила на располагање инфраструктуру, изградњу путева, измене железницког саобраћаја, као и енергетску подршку од стране ЕПС-а. Режим у потпуности подређује законе, природна добра и имовину грађана Републике Србије интересима једне стране компаније, што представља цин ВЕЛЕИЗДАЈЕ.



Ово је још једна потврда режимског обесмишљавања појма “јавног интереса” и претварања државних институција у инструмент за згртање личне користи од стране врха власти и њихових пословних партнера, а на штету грађана Србије.

У актуелној ситуацији, једини ЈАВНИ ИНТЕРЕС је борба свим средствима за ослобађање државе од криминалне власти, и за моментално раскидање свих штетних уговора и споразума којима се Србија трује или даје у бесцење, а грађани третирају као поданици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Покрет Еколошки устанак позива грађане, удружења, партије, активисте да се супротставе девастацији државе од стране домаћег и страног узурпатора, и да стану у одбрану сопствених и јавних добара.

Прочитајте још:  Миријево се већ седми дан гуши у диму и смраду (Видео)

Србија је наша земља!

[table id=1 /]


Прочитајте још: 


 



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *