ПОКРЕТ ЕКОЛОШКИ УСТАНАК: Ова власт је законом о референдуму укинула право својине и претворила нас у страну колонију!

0

Након усвајања закона о референдуму од стране Владе Републике Србије, по коме референдум постаје још један инструмент за спровођење интереса власти, а супротно интересима грађана, у скупштинску процедуру ушао је закон о екпропријацији којим се најављује озбиљно угрожавање једног од основних права загарантованих Уставом Републике Србије – право својине. Према предложеном закону, држава ће моћи да, под маском јавног интереса, власницима непокретности привремено одузме земљиште „за потребе смештаја радника, материјала, машина, или извођења радова у функцији изградње објекта или установљавања службености“.

Очевидна сврха предложеног закона о експропријацији, као и претходно усвојеног закона о референдуму, јесте убрзана реализација приватних и тајних договора склопљених између припадника напредњачког режима и компаније Рио Тинто. Држава је компанији Рио Тинто, супротно чак и сопственим исказаним намерама о расписивању референдума, већ ставила на располагање инфраструктуру, изградњу путева, измене железницког саобраћаја, као и енергетску подршку од стране ЕПС-а. Режим у потпуности подређује законе, природна добра и имовину грађана Републике Србије интересима једне стране компаније, што представља цин ВЕЛЕИЗДАЈЕ.Ово је још једна потврда режимског обесмишљавања појма „јавног интереса“ и претварања државних институција у инструмент за згртање личне користи од стране врха власти и њихових пословних партнера, а на штету грађана Србије.

У актуелној ситуацији, једини ЈАВНИ ИНТЕРЕС је борба свим средствима за ослобађање државе од криминалне власти, и за моментално раскидање свих штетних уговора и споразума којима се Србија трује или даје у бесцење, а грађани третирају као поданици.

Покрет Еколошки устанак позива грађане, удружења, партије, активисте да се супротставе девастацији државе од стране домаћег и страног узурпатора, и да стану у одбрану сопствених и јавних добара.

Србија је наша земља!

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Прочитајте још: 


 Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.