А наши функционери?Председница норвешког парламента Ева Кристин Хансен поднела оставку, пошто је оптужена да је „користила службени смештај за који се претпоставља да није имала право“

0

(фото:НСПМ)

Председница норвешког парламента Ева Кристин Хансен изјавила је да подноси оставку, пошто је оптужена да је користила службени смештај за који се претпоставља да није имала право.

Оставка Еве Кристин Хансен, месец дана после избора за председницу парламента која је друга највиша функцију у Норвешкој, уследила је непосредно пошто је полиција саопштила да је отворена истрага.

„Мислим да је неодрживо да парламент има председника који је под истрагом“, рекла је она за норвешку новинску агенцију НТБ.



Тамошњи медији су недавно пренели да је Хансенова, док је била посланик, наставила да користи службени стан у Ослу после 2014. када је са супругом купила кућу у Скију, месту око 29 километара од Осла.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Правила која су на снази у Норвешкој налажу да само посланици који живе на више од 40 километара од Осла имају право да добију смештај у главном граду Норвешке. Хансенова, која је тек 2017. године пријавила промену адресе, рекла је да је погрешно разумела прописе.

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *