Не признати Путина за председника ако се поново кандидује

1

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Амерички конгресмени Стив Коен и Џо Вилсон унели су у Представнички дом америчког Конгреса предлог да се руски председник Владимир Путин не призна за лидера државе уколико одлучи да се кандидује за нови мандат 2024. године, наводи се у саопштењу конгресмена.
„Резолуција констатује нерегуларности на изборима захваљујући којима се Путин налази на власти, те заступа став да је његов даљи боравак на дужности незаконит“, наводи се у саопштењу.
У нацрту резолуције се наводи да су руски уставни амандмани, који су усвојени 2020. године, „ступили на снагу кршећи законе и међународне обавезе Русије“.



„Било какав покушај председника Владимира Путина да остане на дужности након окончања његовог актуелног и последњег мандата 7. маја 2024. године требало би да подразумева непризнавање од стране Сједињених Америчких Држава“, наводи се у документу.

У случају усвајања, документ неће бити обавезан за извршавање и биће оформљен као препорука.
Представници извршне власти САД нису раније говорили на тему „непризнавања“ Путина. Такође није јасно у овом моменту да ли ће резолуција бити усвојена у Представничком дому.

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Не признати Путина за председника ако се поново кандидује

  1. Овакви, наравно јавни, “ставови” Стива Коена и Џо Вилсона изнети путем медија о непризнавању Путина за “лидера” су глума и кино представа за масе јер куртона је показала да Путин не влада Русијом као што ни Бајден не влада САД-ом. И сам Валентин Катасонов тврди да је једина власт у Русији централна банка, а данас се светом јавља још једна вертикала управљања СЗО (светска змијина организација). Катасоново образложење о томе овде: https://borbazaistinu.rs/valentin-katasonov-u-rusiji-kao-i-u-drugim-zemljama-jedina-vlast-je-centralna-banka/
    Сви тзв. видљиви светски “лидери” су само лутке на концима светске закулисне јудео банкарске елите која контролише мас медије, финансије, ММФ, Светску банку, корпорације, гојске “владе”, “међународне” организације…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *