ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ПИХТИЈЕ СА ЈУГА СРБИЈЕ: Kад их једном пробате, стално ћете их правити!

0

Shutterstock

Састојци

2 свињске ножице
2 јунеће ногице
6 зрна бибер
2 листа лорбера
1 главица белог лука
1 веза разне зелени
млевени бибер
со

Припрема:




Свињске и јунеће ногице добро очистити, ошурити, опати, ставити у већи лонац, налити 5 л воде и приставити да се кува на тихој ватри.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kада проври скинути и бацити пену. Kада пена престане да избија, додати бибер у зрну, лорберов лист, везу очишћене разне зелени и мало соли. Kување треба да траје око 4-5 часова, односно док се не почне одвајати месо од костију. Вода треба да уври до половине и да буде више лепљива.




Лонац скинути са ватре и оставитити да се садржина мало сталожи. Покупити и бацити маст која плива по површини. Потом процедити кроз густу цедиљку и одвојити месо од костију.

Месо распоредити у неколико судова, посути ситно исеченим белим луком, налити процеђеном чорбом, одозго посути млевеним бибером и оставити на хладном месту да се стегне. Служити као пређело

Напомена:по жељи преко меса могу се ставити 2 тврдо обарена јаја и кувана шаргарепа исечена на колутове, а потом прелити чорбом. Зависно од укуса, поред млевеног бибера може се одозго посути и алева паприка.

[table id=1 /]



recepti.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *