Ратно стање у Европи због КОВИД ТИРАНИЈЕ! Агенда није очекивала овакве побуне!

0

(фото:РТ)

Многе европске владе уводе нова ограничења због хистерије коронавируса у настојању да се изборе с растућим случајевима ковид-19 широм континента, а неке земље су недавно пријавиле рекордно висок дневни број случајева упркос високој стопи вакцинације која се бележи баш у тим земљама.

Европске земље, које се боре са растућим бројем случајева корона вируса , сведочиле су трећем дану протеста против поновног увођења ограничења у недељу, при чему су многи нереди постали насилни.

 

Холандија је постала прва западноевропска нација која је успела да уведе парцијална закључавања. У центру града у Еншедеу и Гронингену, на југу земље проглашено је ванредно стање због нереда који су изазвани након увођења фашистичких мера.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Према извештајима локалних медија, 15 особа је ухапшено у граду Росендал, где су демонстранти наводно запалили основну школу. Полиција је такође интервенисала у Леувардену, Росендалу и Тилбургу, а известан број хапшења је наводно извршен у Северном Лимбургу.

Забрана кретања, која ће трајати најмање три недеље, довешће до затварања ресторана, барова и основних продавница до 20 сати, а малопродајних објеката и услуга које нису неопходне – до 18 сати. Друштвена окупљања по кућама такође су ограничена на групе од четири особе. Забрана ватромета у новогодишњој ноћи такође је разбеснила мештане.

Прочитајте још:  Kоје мере је Хрватска увела за заштиту економије од коронавируса?

У главном граду Белгије, Бриселу, више од 35.000 људи изашло је на протест због одлуке да се невакцинисаним особама забрани улазак у ресторане и барове јер је број заражених достигао 13.836 само у недељу.

 

 

Како је влада увела низ ограничења, укључујући наредбу да се ради од куће најмање четири дана у недељу, организован је до сада највећи протест у Бриселу под називом “Заједно за слободу”.
Неки од демонстраната сукобили су се с полицијом у близини ЕУ и владиног округа белгијске престонице, док су палили ракете, бацали пројектиле а полиција је узвратила бруталним насиљем и воденим топовима.

 

Извештаји говоре о 42 приведене особе; двојица су ухапшена у нередима, у којима су три полицајца задобила повреде и пребачени су у болницу, јавили су локални медији. Наводи се да је један учесник нереда повређен након што му је бакља експлодирала у руци.

Према новим ограничењима у Белгији, људи у затвореним просторима као што су кафићи и ресторани мораће да носе маску осим ако не седе. Људи који желе ући у ресторан или позориште могу то учинити само ако предоче ковид пропусницу , која показује доказ о вакцинацији, негативном тесту или недавном опоравку.

 

Аустрија је такође узбуркала јер је поново ушла у блокаду – што је четврта блокада од почетка хистерије – при чему ће вакцинације бити обавезне у фебруару, у складу с најавом коју је у петак објавио канцелар Алеxандер Сцхалленберг.

Десетине хиљада људи протестовало је у главном граду Бечу уочи затварања, машући националним заставама и транспарентима на којима је писало “Слобода”, а демонстранти су узвикивали “Отпор!”

 

Упоређујући тренутну изолацију и обавезне мере вакцинације са нацистичким временом, неки демонстранти су носили жуту јеврејску звезду као значке, са ушивеним речима “невакцинисан”.

 

Пред крај викенда грађани аустрије су се окупили масовно а избили су и нереди на улицама. Полиција користи сваку прилику да укаже на насиље које је избило те наводе да су демонстранти започели неколико пожара, да су коритили каменице те са њима гађали пошту, полицијске аутомобиле и разбијали излоге угоститељских објеката.

У Италији, више од 3.000 људи која је носила транспаренте на којима је писало “Људи попут нас никада не одустају”шетајући главним тргом Circus Maximus, који датира из римског доба, у знак протеста против сертификата “Green Pass” који су обавезни на радним местима али и у ресторанима, биоскопима, позориштима, спортским објектима, теретанама, међуградским возовима, аутобусима или трајектима унутар земље.

 

Неколико стотина људи протестовало је испред градске вијећнице у Белфасту, у Северној Ирској, против ковид пасоша који су потребни за улазак у ноћне клубове, барове и ресторане – одлука коју је влада донела раније ове седмице, а требало би да ступи на снагу 13. децембра.

У Швајцарској је 2.000 људи протестовало због предстојећег референдума о владином закону о ограничењима због ковид-а 19, оценивши га дискриминаторним, наводи емитер СРФ.

Хиљаде људи окупило се у главном граду Хрватске Загребу, носећи националне заставе и верске симболе, уз транспаренте против обавезне вакцинације и ограничавања слобода људи.

У Данској неколико хиљада људи окупило се испред данског парламента у Копенхагену у знак протеста због поновног увођења националне здравствене пропуснице.

Слични протести захватили су и Шведску.

 

[table id=1 /]



Србин инфо/Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *