“СУРОВИ” министар: Сви ће бити вакцинисани, опорављени или МРТВИ

0

Foto: Beta_AP

Немачки министар здравља Јенс Шпан издао је до сада најоштрије упозорење о значају вакцинације против коронавируса.

“До краја ове зиме сви у Немачкој ће бити вакцинисани, опорављени или мртви”, рекао је Шпан на конференцији за новинаре у Берлину.



Немачка је на удару четвртог таласа коронавируса. Број случајева брзо расте и многе болнице су пуне. Немачка уједно има и једну од најнижих стопа имунизације у западној Европи, са 68 одсто потпуно вакцинисаних.

Стопа заразе у Немачкој највиша је од почетка пандемије, а здравствени стручњаци упозоравају да би овај талас могао бити најгори до сада. У последња 24 сата забележене су 30.643 нове инфекције – 7.000 више него пре седам дана. Ово је међу највишим стопама на свету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Шпан је рекао да је против тога да цепива буду обавезна, али да је “морална обавеза” примити вакцину. “Слобода значи преузимање одговорности, а друштво има дужност да се вакцинише”, рекао је.

Министар је рекао да врло заразна варијанта делта покреће најновији талас и да ће се “свако ко није вакцинисан током следећих неколико месеци заразити”.

[table id=1 /]



Индеx / БизЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *