Мештане Јадра неће нико да вози на скуп против Рио Тинта: Кажњени превозници

1

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Мештани из долине Јадра, чија имања су предмет интересовања компаније Рио Тинто за експлоатацију литијума и подизање рудника, онемогућени су да дођу на протест који је планиран сутра у 18 сати испред Председништва, сазнаје Нова.рс.

Како је речено нашем порталу, мештани из долине Јадра онемогућени су да дођу на протест, јер не жели нико да их вози.

„Прошли пут смо платили два аутобуса. Међутим, превозницима, који су нас довезли у Београд, послате су инспекције убрзо по нашем повратку и они су платили веома високе казне. Сад нема ко да нас вози и немамо како да дођемо у Београд, што је срамота. Ми би вечерас требало да имамо састанак и да видимо на који начин да се организујемо. Сви имамо своје послове и не можемо тек тако да их напуштамо, али смо, без обзира на то, спремни да дођемо. Нас нема ко да вози, а они кад иду на њихове скупове (присталице СНС прим. аут.) онда им ми плаћамо аутобусе“, рекао је за наш портал пољопривредник из села Коренита, Предраг Ђурић.



Он додаје да је проблема било и раније кад су одлазили за Београд.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Прошли пут кад смо ишли, један аутобус је заустављен и хтели су да нас врате назад. Да није било адвоката са нама, они би нас вратили кући сигурно“, објашњава он.

Савез еколошких организација Србије најавио је за среду, 24. новембар, у 18 часова испред Председништва Србије протест због усвајања Закона о изменама и допунама Закона о експропријацији и Закона о референдуму и народној иницијативи.

Прочитајте још:  СКАНДАЛ СВИ СЕПАРАТИСТИ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: На протесту подршке "храбрим тужитељкама" промоција НЕЗАВИСНЕ Војводине (ФОТО)



Протест под називом „Ми знамо да земљу не дамо, а ви?“ организује се због тога што из предложених измена Закона о експропријацији, држава ће све што је проистекло из међународних споразума и стратешких партнерстава моћи да прогласи јавним интересом. То значи да ће имати законски основ за одузимање приватне имовине уз накнаду практично за сваки могући пројекат.

Активисти упозоравају да измене оба ова закона баш сада инициране како би држава отворила пут ка реализацији пројекта ископавања литијума у долини Јадра од стране компаније Рио Тинто.

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Мештане Јадра неће нико да вози на скуп против Рио Тинта: Кажњени превозници

  1. Демократија на делу.
    Док је постојао соц-реализам, како се само
    демократија скривала! Ко најгора курФа!
    А сад, за трен ока обрисаше ко гумицом сва
    “људска права” – ма за секунд!
    У аустрији ко неће да буде дрогирани факир
    ЦАП! 3600 евра!
    А ова комуно титовска гамад се угледа на
    сатанске западњаке.
    Слобода шетње – да, да…
    БЕДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *