Заев каже да међу жртвама има и српских држављана, засад без потврде из Србије

0

(фото: REUTERS/Stoyan Nenov)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да међу настрадалима у аутобусу из Северне Македоније који се током ноћи запалио на аутопуту у Бугарској има и држављана Србије, јавила је агенција МИА, али амбасаде Србије у Бугарској и Скопљу ни Министраство спољних послова у Београду за сада нису потврдили те информације.

„Нема никаквих званичних потврда да је у том аутобусу било српских држављана. Сви наши контакти са званичним бугарским институцијама до сада показују да нико нема ниједну званичну информацију и потврду да је било српских држављана“, рекао је амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић за ТВ Прва.

И амбасадорка Србије у Северној Македонији Невена Јовановић је изјавила за ТВ Прва да, према првим информацијама, међу повређенима нема држављана Србије.



Заев је оценио да се ради о тешкој трагедији јер је међу настардалима највише деце.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Дванаест их је млађе од 18 година, а остали су стари између 20 и 30 година. Највише је наших грађана, али их има из из Србије“, рекао је Заев.

Он је за скопску агенцију изјавио да је разговарао са једним од преживелих који је спавао када се „чула страшна експлозија“, али је успео да разбије прозор и тако спаси неколико људи.

Заев није могао да наведе више информација, истичући како му је за сада најважније да разговара са преживелима.

Македонски медији преносе да је аутобус припадао агенцији „Беса транс“, која организује туристичке и шопинг туре за Истанбул.

Као могуће узроке несреће аутобуса директор бугарске полиције Борислав Сарафов навео је „грешку возача или за сада неутрвђену техничку неисправност“ возила.

Прочитајте још:  МИРИС ЗАПАДА НА БАЛКАНУ

Бугарских министар унутрашњих послова Бојко Рашков је рекао да је заштитна ограда аутопута пробијена и да је пожар у аутобусу можда избио као последица варничења у контакту возила са оградом, пренели су локални медији.

„Призор је застрашујући. Никада нисам видео тако нешто“, изјавио је Рашков.

Аутобус у којему је било 52 људи путовао је аутопутем Струма из Софије према Благоевграду на југозападу земље, а до несреће је дошло око 2 часа код излаза за место Боснек, око 40 километара јужно од Софије. Најмање 46 људи је погинуло.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *