И то се дешава у Београду: Не знају да живе на новој адреси

0

Београд (Фото: Викимедија)

И то се дешава у Београду: Не знају да живе на новој адреси.

Један од последњих примера измене је један крак Улице бежанијских илегалаца, на којој ће убудуће стајати табла са именом – Меандарска. Ова промена, међутим, направила је пометњу међу житељима, будући да су им рачуни каснили са испоруком и тек су на ковертама уочили нови назив адресе. Табле и бројеви још нису постављени, пишу Новости.

У новој Меандарској улици надлежни још нису поставили таблу и нове нумерације стамбених објеката, па су станари помислили да је Бежанијских илегалаца још актуелна адреса. По пристизању коверти са месечним рачунима за комуналне услуге, приметили су разлику.



Умало да ми истекне рок за остваривање попуста за ‘Инфостан’, али срећом имам налог за електронско плаћање. Могуће је да су се и поштари збунили тражећи Меандарску улицу, за коју табла није постављена. Остали рачуни овог месеца стигли су нам на стару адресу”, каже један од станара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кашњење, кажу у “Инфостану”, није њихова грешка, јер су уплатнице штампане на време.

Како су нам објаснили, од ЈП “Градско стамбено” добили су налог да прешифрују стару новобеоградску адресу на Меандарску улицу. У складу са тим, корисницима су актуелни рачуни послати са измењеним називом улице.

“Реч је о знатном броју улаза, а прешифрирање је уобичајен поступак, који се примењује код сваке промене назива улица, деценијама уназад, увек на основу важећих прописа”, наводе у ЈП “Градско стамбено”.

Иначе, Секретаријат за комуналне и стамбене послове, у складу са Одлуком о градској управи, обавља послове из надлежности који подразумевају израду и постављање табли са називима улица и кућних бројева. Надлежни поступају према Одлукама о додели назива улица, које доноси Скупштина града и Спецификацијама добијеним од Републичког геодетског завода. Такође, овај Секретаријат замењује старе, дотрајале табле и поставља недостајуће.

Прочитајте још:  Изнад законске норме: У вртићима по 50 деце у групи

“У претходном периоду дошло је до промене назива у више од 5.000 улица у Београду. Секретаријат је израдио и поставио више од 14.000 табли са називима улица и више од 50.000 табли са кућним бројевима”, рекли су у надлежном Секретаријату.

Поштовање закона

Сходно Закону о регистру просторних јединица и адресном регистру по именовању улице, јединица локалне самоуправе обавештава становнике насељеног места о донетој одлуци путем средстава јавног информисања, у “Службеном листу града Београда” и на својој веб-презентацији, кажу у Секретаријату.

“Стамбене заједнице су промениле назив на основу решења којим се региструју промене пословних имена стамбених заједница, а које издаје одељење за имовинско-правне и стамбене послове Општине Нови Београд”, додају.

[table id=1 /]



Б 92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *