ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА ПОДЛЕГЛА ПОВРЕДАМА! И даље немогуће прићи фабрици у Лештанима, грађани у страху од нових експлозија

0

(фото:Курир)

Јуче око 14 сати, у околини Београда, у Лештанима, ођекнула је снажна експлозија, а реч је о детонацији ракетног горива у погонима фирме наменске индустрије “Едепро”, у којој се праве противградне ракете.

Како ТВ Пинк јавља, и даље је немогуће прићи фабрици, док су екипе и даље на терену, ради мера предострожности због нових потенцијалних експлозија. Како додају, највероватније, још једна особа подлегла је повредама, док је преосталих 15 радника добро.

“Током ноћи није долазило до експлозија, и нису пронађени нови повређени радници. Експлозија која се догодила, догодила се у магацину, и он је дословно, током експлозије остао без крова”, рекли су са лица места.



Јуче је чак 15 екипа ватрогасаца било на терену. Грађани су ноћ провели у страху од нових експлозија, али и стрепње од нових детонација. Надлежни органи су јавили да је тренутно све под контролом. Тренутно обилазе куће које су претрпеле матријалну штету, како би све што је уништено, могли да санирају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да подсетимо, две особе су погинуле, а 16 је повређено у стравичној експлозији у фабирци ракета компаније “Едепро” у Лештанима. Двоје повређених је смештено у Ургентном центру у Београду, а осморо на ВМА. Према извештајима лекара са ВМА свих осам повређених имају теже повреде, али је њихово здравствено стање стабилно.

“Доласком на лице места, установљено је да је дошло до експлозије у магацину површине од 240 метара квадратних у коме је било ускладиштено 500 ракета са по 30 килограма ракетног горива”, појаснио је командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Милош Мајсторовић.

Прочитајте још:  Мање пуцај, више туц..! илити о антиципативној динамици Цанета Партибрејкерса

[table id=1 /]



Мондо/Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *