НОВА БАЈДЕНОВА БЕЖАНИЈА ОД НОВИНАРА: Збрзао изјаву, а избегао спољнополитичко питање које интересује све Американце! ВИДЕО

0

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Председник Бајден је свој коментар о стању економије уочи празника Дана захвалности у тврзао за 10 минута, а затим је изашао са бине док су новинари узвикивали питања – укључујући „Када ћете одговорити на наша питања, господине?“

„Хвала вам на вашем времену и труду, а ја ћу имати довољно времена да разговарам с вама касније“, рекао је Бајден пре него што је изашао са бине у згради извршне канцеларије поред Беле куће.

Дописник Си-Би-Ес Њуз радија Стивен Портној, председник Удружења дописника Беле куће, написао је на Твитеру да је он тај који је питао Бајдена када ц́е следец́и пут разговарати са новинарима пошто је председник нестао из видокруга.


„Конкретно питање је било:„ Када ћете нам рећи о чему сте разговарали са Си Ђинпингом и другим лидерима? Када ћете одговорити на наша питања, господине?“, написао је Портној, позивајући се на новембарски виртуелни састанак између Бајдена и његовог кинеског колеге.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Прошло је више од недељу дана од самита са Сијем“, додао је Портној у загради, „а Американци још увек нису чули од свог председника о чему је разговарао.

Био је то најновији пример да је Бајден избегавао продужену интеракцију са новинарима Беле куће, што је изазвало фрустрацију код неких чланова медија.

Бела кућа је ускратила новинарима прилику да званично испитају председника о састанку Сија прошле недеље када су објавили да Бајден неће одржати конференцију за новинаре након трилатералног састанка са канадским премијером Џастином Трудоом и мексичким председником Андресом Мануелом Лопезом Обрадором.

На преподневном догађају за потписивање закона уочи поподневних састанака, председник је уверио новинаре да ћу „радо одговорити на ваша питања након што се састанем са свим лидерима“.

Прочитајте још:  Новинар Пинка постао конзул Србије у Тел Авиву

Међутим, иако је Бајден постављао питања пре састанка један на један са Трудоом, он то није учинио када се састао лицем у лице са Обрадором или када су се тројица лидера окупила на главном састанку.

На брифингу у Белој кући тог дана, секретар за штампу Џен Псаки је инсистирала да је Бајден редовно доступан новинарима и тврдила да је председник постављао питања „укупно најмање 10 пута овог месеца“.

Међутим, Бајден је у прошлости одговарао на само једно или два питања и дао је много мање интервјуа од својих претходника, до те мере да су се новинари редовно жалили на недостатак приступа како у Белој куц́и тако и на путовањима у иностранство.

Псаки је одбацила те забринутости прошле недеље, рекавши уредници Политико-а Анити Кумар: „Мислим да је то више питање везано за новинаре Беле куће… него што брине америчку јавност“.

[table id=1 /]



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *