Вулин нас “припрема” за нереде?

5

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да се у наредном периоду очекују организована угрожавања јавног реда и мира на дневном нивоу.

То ће бити, како је оценио, велики изазов за полицију.

На седници скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове, на којој су представљени резултати рада Министарства унутрашњих послова, Вулин је истакао да је полиција током ове године очувала јавни ред и мир на територији целе земље, што јој је први и најзначајнији задатак.



“Полиција, уколико стриктно поступи по закону, обавиће хапшење и применити силу јер другачије не може. Онда је то слика коју пошаљете ка свету и она се понавља свакога дана и Србију представља као диктаторску земљу у којој се људи хапсе и ускраћују им се права”, рекао је министар Вулин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да сви знају да је то велика лаж, али и да постоји “организована политичка жеља да се Србија представи у најлошијем светлу”.

Вулин је истакао да се скупови често не пријављују и указао да је закон и по том питању врло јасан, да сваки скуп мора бити у одређеном временском року пре одржавања пријављен полицији.



“Ми ћемо стриктно спроводити закон, али ћемо се увек трудити да употребимо минимум силе и да је свуда где можемо избегавамо. Закон ће се спроводити и свако ко организује непријављени скуп добиће пријаву”, нагласио је он.

Вулин је нагласио да ничије право није да у двомилионском граду блокира саобраћај и на најаве блокада ауто-пута истакао да их неће бити, јер живот не може да стане. Он је додао да ће полиција учинити све да нико не ремети свакодневни живот грађана.

Прочитајте још:  Вулин: Вучић је политички циљ Радоја Звицера



Вулин је похвалио полицијске службенике који су, како је оценио, очували стабилан јавни ред и мир на високоризичним скуповима који су у претходном периоду одржани у Београду.

Он је рекао да су уз велико ангажовање полиције, које Србију кошта неколико милиона евра, обезбеђени Парада поноса и скупови антиглобалиста, који су одржани истог дана.

[table id=1 /]



Бета / БизЛифе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Иди ти да ореш друже, време је крајње…

    Како се само не сети да оне који су скроз
    зауставили живот у Србији похапси?
    То да стопирају ауто-путје ситно…

    Или Дркона, криминалног убицу и пљачкаша
    народних пара из 2009-10?

    Имао би Прави министар полиције овде
    посла, а преко главе! За десет министара
    полиције би било посла од 0-24!
    А ти само можеш да помажеш у орању…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *