Лукашенко на граници с Пољском, мигранти га дочекали аплаузима

0

Лукашенко (Фото: РИА)

Председник Белорусије Александар Лукашенко посетио је гранични прелаз „Бругзи“ са Пољском где мигранти покушавају да уђу у ЕУ и поручио да их Белорусија неће ловити, тући и држати иза бодљикаве жице.
„Желим да знате да вас ми ну у ком случају нећемо затварати и авионима слати у домовину ако ви то не желите“, рекао је Лукашенко.

Он је навео да је из Белорусије евакуисано око хиљаду миграната и напоменуо да ће власти помоћи онима који желе да се врате, али их неће приморавати.

Он је током сусрета са избеглицама изјавио да ће Минск радити онако како они желе „чак и ако се испостави да је то лоше за Пољаке“.


„Ми, Белорусија, и ја, ћемо радити све како ви желите чак и ако то буде лоше за Пољаке, становнике Летоније и још некога“, рекао је он.

Он је напоменуо да Минск схвата мигранте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ми вас схватамо, ви желите да стигнете у Европу у коју су вас позвали. Желите да уједините своје породице и таквих људи има много. Неки од вас верују западној пропаганди и траже тамо бољи живот. Овде су људи различити. Али ви имате један проблем, велики и заједнички: упали сте у невољу, али сам сигуран да је то привремено“, рекао је белоруски председник.

Лукашенко је такође обећао избеглицама да се Минск неће играти са њиховим судбинама и на њима градити политику.
Он је навео и да се у Белорусији може сместити до пет хиљада миграната. Поред кампа у коме се тренутно налази две хиљаде миграната поред границе са Пољском, постоји могућност да се смести још две-три хиљаде миграната из држава Блиског истока.

Прочитајте још:  Џонсон одаје војне тајне НАТО-а

Белоруски председник је такође саопштио и да је за последња 24 сата било покушаја да се из Пољске „зверски“ избаци на границу око 400 миграната.

Лукашенко се упознао са условима смештаја у којима живе мигранти, организацијом исхране, противпожарним обезбеђењем и заинтересовао се да ли сви имају довољно хране. Мигранти су га дочекали аплаузима. Председник Белорусије је са представницима Црвеног крста разговарао и о помоћи која се пружа мигрантима.

[table id=1 /]



Спутник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *